In het derde en vierde jaar volgen leerlingen twee keer per jaar een keuzevak. Het keuzevak is een dagdeel per week. Binnen het vak is er veel ruimte voor praktijkleren en onderdeel is dan ook een week stagelopen in de beroepspraktijk. De keuzevakken helpen leerlingen om een goede keus te maken voor een mbo-opleiding.

>> Presentatie Keuzevakkenmarkt 15-02-2023

Aeres VMBO Emmeloord biedt de volgende vakken aan:

 • Voeding en Bewegen

  Om gezond te blijven zijn gezonde voeding en beweging belangrijk. In dit keuzevak komen beide onderdelen aan bod. Je onderzoekt je eigen voedingspatroon en je leert over wat echt gezond is. Bij het onderdeel bewegen leer je over het belang van sporten en wat conditie is.
  Om gezond te blijven zijn gezonde voeding en beweging belangrijk. In dit keuzevak komen beide onderdelen aan bod. Je onderzoekt je eigen voedingspatroon en je leert over wat echt gezond is. Bij het onderdeel bewegen leer je over het belang van sporten en wat conditie is.
  Meer informatie over Voeding en Beweging
 • Gezonde dieren

  Ben je gek op dieren en wil je graag meer weten over gezondheid en dieren, dan is dit keuzevak perfect voor jou. Je leert over de juiste voeding, controle van gezondheid, ziektes en de juiste verzorging.
  Meer informatie over Gezonde dieren
 • Tuinontwerp en aanleg

  Ben je graag actief bezig in de buitenlucht. Heb je interesse in planten en wil je jouw creativiteit tot leven brengen in een tuin. Dan is dit keuzevak bedoeld voor jou. In dit keuzevak leer je hoe je een tuin ontwerpt en aanlegt. Natuurlijk leer je ook over het onderhouden van een tuin.
  Meer informatie over Tuinontwerp en aanleg

 • Voeding: hoe maak je het?

  Sta je het liefst de hele dag in de keuken? Wil je leren over het verschillende manieren van eten bereiden? Lijkt het je een uitdaging om advies te geven over veilig voedsel en aangepaste menu’s? Kies dan voor dit keuzevak.
  Meer informatie Voeding, hoe maak je het
 • Tuin en Landschap

  Werk jij graag buiten in de tuin of in het landschap. Ben jij graag praktisch bezig om tot een mooi resultaat te komen. Dan is dit keuzevak bedoeld voor jou. In dit keuzevak leer je hoe je een tuin moet onderhouden of aanleggen. Je gaat kijken welke gereedschappen ingezet moeten worden om een tuin te realiseren en hoeveel dit kost.
  Meer informatie over tuin en landschap
      
 • Het houden van Dieren

  Ben jij dol op dieren en wil je nog meer leren over het houden en verzorgen van dieren. Kweek of fok jij zelf met dieren of ben je gewoon een liefhebber van dieren, dan past dit vak bij jou.
  Meer informatie het houden van dieren
 • Groei en Oogst

  Als groentekweker wil je zoveel mogelijk gezonde producten oogsten. Maar hoe moet dat eigenlijk. Hoe kweek je gezonde groenten en hoe zorg je voor een optimale ziektebestrijding waarbij je rekening houdt met de natuur. Wil je alles weten over teelt en verkoop, kies dan voor dit keuzevak!
  Meer informatie Groei en Oogst
 • Visstandbeheer en sportvissen

  Ben jij benieuwd welk leven er in en rondom het water te vinden is, ben je onderzoekend van aard en lijkt het je leuk om meer te weten te komen over waterkwaliteit en sportvissen. Dan is dit keuzevak wat voor jou. Je gaat op zoek naar waterdieren, waterplanten en vissoorten. Daarbij onderzoek je welke verschillende watertypen er in de regio en in Nederland voorkomen en ontdek je hoe het met de waterkwaliteit in de Noordoostpolder is gesteld.
  Meer informatie over visstandbeheer en sportvissen

 • Ondernemen

  Is jouw droom om een eigen bedrijf te beginnen. Lijkt het je super leuk om te gaan ondernemen en eigen product in de markt te zetten. Of weet je nog niet precies wat je wil maar wil je ontdekken of eigen bedrijfje leuk is, dan is dit keuzevak perfect voor jou!
  Meer informatie over Ondernemen

 • Praktisch booglassen

  Wil je een extra dimensie aan jouw techniekskills toevoegen, dan kan dat nu! Lijkt het je gaaf om zelf een constructie te maken of een afgebroken machinedeel repareren. Ben je niet bang om het “warm” te krijgen, dan is dit keuzevak een uitgelezen kans voor jou. Kies voor Praktisch booglassen.
  Meer informatie Praktisch booglassen
 • Bloemwerk

  Bloemwerk maakt een gebeurtenis extra feestelijk! Bij dit keuzevak leer je met behulp van verschillende technieken allerlei bloemwerk maken. Je leert geschikte bloemen, materialen en kleuren te kiezen en producten mooi te verpakken. Je ontwikkelt tegelijk je eigen creativiteit!
  Meer informatie over Bloemwerk

 • Het groene machinepark

  Is techniek jouw passie? Wil je alles leren over het onderhoud aan groot en klein materiaal; van kettingzaag tot trekker. Lijkt het je leuk om zelf elektrische storingen op te lossen én wil je leren over de verschillende brandstofmotoren? Kies dan het keuzevak: Het groene machinepark.
  Meer informatie over het groene machinepark

 • Dronetechniek 1 (PIE)

   Vliegen met een drone is niet alleen heel leuk, maar ook handig! Drones worden steeds vaker ingezet in het bedrijfsleven, bijvoorbeeld als pakketbezorger of het controleren van gewassen in de landbouw! Wil jij kunnen vliegen als een pro? Kies dan dit keuzevak!