In het derde en vierde jaar volgen leerlingen twee keer per jaar een keuzevak. Het keuzevak is een dagdeel per week. Binnen het vak is er veel ruimte voor praktijkleren en onderdeel is dan ook een week stagelopen in de beroepspraktijk. De keuzevakken helpen leerlingen om een goede keus te maken voor een mbo-opleiding.

>> Presentatie Keuzevakkenmarkt 12-03-2024

Aeres VMBO Emmeloord biedt de volgende keuzevakken aan:

De keuze is reuze! Je kunt kiezen uit 15 keuzevakken. Weet jij al welke je zou kiezen?

Voeding en beweging

Om gezond te blijven zijn gezonde voeding en beweging belangrijk. In dit keuzevak komen beide onderdelen aan bod. Je onderzoekt je eigen voedingspatroon en je leert over wat echt gezond is. Bij het onderdeel bewegen leer je over het belang van sporten en wat conditie is.

Voeding: hoe maak je het?

Sta je het liefst de hele dag in de keuken? Wil je leren over het verschillende manieren van eten bereiden? Lijkt het je een uitdaging om advies te geven over veilig voedsel en aangepaste menu’s? Kies dan voor dit keuzevak.

Gezonde dieren

Ben je gek op dieren en wil je graag meer weten over gezondheid en dieren, dan is dit keuzevak perfect voor jou. Je leert over de juiste voeding, controle van gezondheid, ziektes en de juiste verzorging.

Het houden van dieren

Ben jij dol op dieren en wil je nog meer leren over het houden en verzorgen van dieren. Kweek of fok jij zelf met dieren of ben je gewoon een liefhebber van dieren, dan past dit vak bij jou.

Groene vormgeving & styling

Bij groene vormgeving & styling maak je kennis met vormgeving, kleurgebruik en technieken die nodig zijn om een bloemwerk te maken, een ruimte sfeervol in te richten of een etalage aantrekkelijk te maken.

Bloemwerk

Bloemwerk maakt een gebeurtenis extra feestelijk! Je leert met behulp van verschillende technieken allerlei bloemwerk maken. Je leert geschikte bloemen, materialen en kleuren te kiezen en producten mooi te verpakken. 

Tuinontwerp en -aanleg

Ben je graag actief bezig in de buitenlucht. Heb je interesse in planten en wil je jouw creativiteit tot leven brengen in een tuin. Dan is dit keuzevak bedoeld voor jou. In dit keuzevak leer je hoe je een tuin ontwerpt en aanlegt. Natuurlijk leer je ook over het onderhouden van een tuin.

Tuin en landschap

Werk jij graag buiten in de tuin of in het landschap. Ben jij graag praktisch bezig om tot een mooi resultaat te komen. Dan is dit keuzevak bedoeld voor jou. In dit keuzevak leer je hoe je een tuin moet onderhouden of aanleggen. Je gaat kijken welke gereedschappen ingezet moeten worden om een tuin te realiseren en hoeveel dit kost.

Het groene machinepark

Is techniek jouw passie? Wil je alles leren over het onderhoud aan groot en klein materiaal; van kettingzaag tot trekker. Lijkt het je leuk om zelf elektrische storingen op te lossen én wil je leren over de verschillende brandstofmotoren? Kies dan het keuzevak: Het groene machinepark.

Praktisch booglassen

Wil je een extra dimensie aan jouw techniekskills toevoegen, dan kan dat nu! Lijkt het je gaaf om zelf een constructie te maken of een afgebroken machinedeel repareren. Ben je niet bang om het “warm” te krijgen, dan is dit keuzevak een uitgelezen kans voor jou. Kies voor Praktisch booglassen.

Groei en oogst

Als groentekweker wil je zoveel mogelijk gezonde producten oogsten. Maar hoe moet dat eigenlijk. Hoe kweek je gezonde groenten en hoe zorg je voor een optimale ziektebestrijding waarbij je rekening houdt met de natuur. Wil je alles weten over teelt en verkoop, kies dan voor dit keuzevak!

Visstandbeheer en sportvissen

Ben jij benieuwd welk leven er in en rondom het water te vinden is, ben je onderzoekend van aard en lijkt het je leuk om meer te weten te komen over waterkwaliteit en sportvissen. Dan is dit keuzevak wat voor jou. 

Ondernemen

Is jouw droom om een eigen bedrijf te beginnen. Lijkt het je super leuk om te gaan ondernemen en eigen product in de markt te zetten. Of weet je nog niet precies wat je wil maar wil je ontdekken of eigen bedrijfje leuk is, dan is dit keuzevak perfect voor jou!

Dronetechniek

Vliegen met een drone is niet alleen heel leuk, maar ook handig! Drones worden steeds vaker ingezet in het bedrijfsleven, bijvoorbeeld als pakketbezorger of het controleren van gewassen in de landbouw! Wil jij kunnen vliegen als een pro? Kies dan dit keuzevak!

Robotica

 Het keuzevak Robotica opent de deur naar een boeiende wereld van innovatie en technologie. Duik in de fascinerende mogelijkheden van robotica en ontwikkel vaardigheden die de sleutel vormen tot toekomstige carrières. Ontdek, creëer en maak de toekomst met Keuzevak Robotica!  

Bekijk hier ook een aantal video's!

  • Tuinontwerp en aanleg

  • Tuin en Landschap

      
  • Visstandbeheer en sportvissen