Wonen, werken & recreatie

In de wereld van Wonen, werken en recreatie leer je ook over groen!  Bij het profielvak groen bijvoorbeeld zijn we bezig met een groene binnentuin. Bekijk het in de video!

Wonen, werken & recreatie

Je ziet het overal om je heen: er worden steeds meer huizen bijgebouwd. In de dorpen, en ook in de steden. Maar de combinatie van het steeds meer bijbouwen van gebouwen en de stijgende temperaturen op aarde zorgt voor hitte! Hoe zorgen we ervoor dat iedereen een huis heeft, zonder het milieu te belasten?

Hoe zorgen we ervoor dat het leefbaar blijft om in te wonen?

Gelukkig zijn er al een hoop opties om ervoor te zorgen dat onze omgeving groen blijft. Denk bijvoorbeeld aan het aanleggen van groene daken en verticale tuinen, of groene speeltuinen met veel bomen en planten om de lucht te zuiveren. Groen maakt het niet alleen leefbaarder, maar het ziet er ook nog eens heel mooi uit.

Duurzame steden

Op school leren we ook over het gebruik van groene materialen. Hoe zet je die in op kantoren, of bekijk het grotere plaatje: hoe richt je een stad in met groene, duurzame materialen? Leg je tomatenkassen aan op de daken van bedrijfspanden, of bedenk jij een slimme infrastructuur voor de waterberging?

In deze video vertelt Rowan waarom planten ook in de wereld van Wonen, werken en recreatie belangrijk zijn. "Groen heeft een verkoelende functie, maar is ook mooi!"

Een Groene School

Bij Aeres VMBO Emmeloord ben je elke dag bezig met de wereld om je heen. Je leert over de groene omgeving, duurzaamheid, voeding, gezondheid en dierverzorging. Daarom noemen we onze school een Groene School.

Verschillende leerwegen

Aeres VMBO Emmeloord biedt de niveaus Basisberoepsgerichte leerweg (BB), Kaderberoepsgerichte leerweg (KB) en Gemengde (Theoretische) leerweg (G(T)L). Met een diploma kun je nog alle kanten op.

Keuzevakken

In het derde en vierde leerjaar volg je een keuzevak. Binnen dit vak is veel ruimte voor praktijkleren, en het helpt je om een goede keus te maken voor een vervolgopleiding. Lees meer over onze keuzevakken!

Meer weten over onze school?

Ben jij bijna van de basisschool af en zoek je een leuke vmbo-school? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Aeres is net even anders. Wij vinden dat kennis niet alleen in boeken te vinden is, maar ook in de wereld om ons heen. Houd je van de natuur? Ben je nieuwsgierig, gek op dieren en/of planten? Ontdek dan dat bij Aeres VMBO Emmeloord geen dag hetzelfde is.