Wonen

In de wereld van Wonen ontdek je van alles over groen!  Bij het profielvak groen werken we bijvoorbeeld aan een coole, groene binnentuin. Check het in de video!

Wonen

Er worden veel huizen bijgebouwd, in dorpen en steden. Daardoor is er minder plek voor bossen en weilanden. Welke slimme manieren zijn er om dit op te lossen?

Groen in je buurt

Gelukkig zijn er veel leuke manieren om ervoor te zorgen dat de buurt groen blijft. Denk maar aan speeltuinen vol met bomen en planten. Groen maakt de buurt niet alleen fijner om in te wonen, ook veel gezonder!

Duurzame stad

Op school leren we ook over het gebruik van groene materialen. Je hebt vast al eens van recyclen gehoord. Hoe kunnen we een stad bouwen met groene en duurzame spullen? Misschien kunnen we wel kasgebouwen maken op de daken van bedrijven, of een slim systeem bedenken om regenwater op te vangen. Wat denk jij ervan?

In deze video vertelt Rowan waarom planten ook in de wereld van Wonen belangrijk zijn. "Groen heeft een verkoelende functie, maar is ook mooi!"

Een Groene School

Bij Aeres VMBO Emmeloord ben je elke dag bezig met de wereld om je heen. Je leert over de groene omgeving, duurzaamheid, voeding, gezondheid en dierverzorging. Daarom noemen we onze school een Groene School.

Verschillende leerwegen

Aeres VMBO Emmeloord biedt de niveaus Basisberoepsgerichte leerweg (BB), Kaderberoepsgerichte leerweg (KB) en Gemengde (Theoretische) leerweg (G(T)L). Met een diploma kun je nog alle kanten op.

Keuzevakken

In het derde en vierde leerjaar volg je een keuzevak. Binnen dit vak is veel ruimte voor praktijkleren, en het helpt je om een goede keus te maken voor een vervolgopleiding. Lees meer over onze keuzevakken!

Meer weten over onze school?

Ben jij bijna van de basisschool af en zoek je een leuke vmbo-school? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Aeres is net even anders. Wij vinden dat kennis niet alleen in boeken te vinden is, maar ook in de wereld om ons heen. Houd je van de natuur? Ben je nieuwsgierig, gek op dieren en/of planten? Ontdek dan dat bij Aeres VMBO Emmeloord geen dag hetzelfde is.