Hi-tech, science & design

Waan je in de wereld van de nieuwste gadgets en technieken. In het Green Future Lab maken we zelf de vetste ontwerpen met de 3D-printer!


Hi-tech, science & design

Welkom in de wereld van Hi-tech, science & design. Werk jij later aan ideeën en oplossingen die ons leven voorgoed gaan veranderen? Bouw jij een robot die aardbeien kan plukken? Of maak jij de vetste ontwerpen met een 3D-printer?

Techniek zit overal

Op onze school leer je over de mogelijkheden van drones, we leren programmeren en alles over data! Techniek zit namelijk overal in de werelden van voedsel, planten en dieren. Zo gebruiken we onze 3D-printer om onderdelen te maken voor onze farmbot in de kassen. En leren we in het Green Future Lab hoe we een robot moeten programmeren.

'Een goed idee heeft een goed ontwerp'

De technische mogelijkheden in de land- en tuinbouw zijn gigantisch, maar die goede ideeën moeten wel een mooi en praktisch ontwerp hebben. We kijken daarom ook naar het design van producten, waar moet je rekening mee houden? Ontwerp jij een jas van brandnetels, of bedenk jij een slimme bodywarmer die pasgeboren biggetjes een goede start geven?

Tamara vertelt je in deze video meer over de wereld van Hi-tech, science & design. "Klinkt niet groen hè? Toch wel!"

Een Groene School

Bij Aeres VMBO Emmeloord ben je elke dag bezig met de wereld om je heen. Je leert over de groene omgeving, duurzaamheid, voeding, gezondheid en dierverzorging. Daarom noemen we onze school een Groene School.

Verschillende leerwegen

Aeres VMBO Emmeloord biedt de niveaus Basisberoepsgerichte leerweg (BB), Kaderberoepsgerichte leerweg (KB) en Gemengde (Theoretische) leerweg (G(T)L). Met een diploma kun je nog alle kanten op.

Keuzevakken

In het derde en vierde leerjaar volg je een keuzevak. Binnen dit vak is veel ruimte voor praktijkleren, en het helpt je om een goede keus te maken voor een vervolgopleiding. Lees meer over onze keuzevakken!

Meer weten over onze school?

Ben jij bijna van de basisschool af en zoek je een leuke vmbo-school? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Aeres is net even anders. Wij vinden dat kennis niet alleen in boeken te vinden is, maar ook in de wereld om ons heen. Houd je van de natuur? Ben je nieuwsgierig, gek op dieren en/of planten? Ontdek dan dat bij Aeres VMBO Emmeloord geen dag hetzelfde is.