Mens & dier

Welkom in de wereld van Mens & dier! Hier op school is het echt een beestenboel. Bij het groene profielvak Dier leer je ze allemaal kennen. Wat we allemaal leren over dieren? Bekijk het in de video hieronder. 

Mens & dier

Het is hier echt een beestenboel! Je leert hier dan ook van alles over dieren. Dieren zijn namelijk erg belangrijk voor onze maatschappij. Denk aan huisdieren, maar ook aan dieren voor de productie van voedsel en hoe belangrijk dieren voor de natuur zijn.

Dieren verzorgen

Hoe verzorg je bijvoorbeeld een konijn of hagedis en welk voer geef je ze eigenlijk? Je leert van alles over het houden van vee en hoe je dit zo duurzaam mogelijk kunt doen. Zo kijken we ook naar verschillende technieken die kunnen bijdragen aan een betere gezondheid voor dieren.

Dieren in de maatschappij

Helaas hoor je soms ook negatieve berichten over het milieu en dierenwelzijn. Er zijn een hoop diersoorten die met uitsterven worden bedreigd, hoe kunnen we die helpen en waarom is het belangrijk dat we dat doen? En wat is stikstof eigenlijk? Dieren hebben een belangrijke rol in onze levens, jij leert alles over hoe we het beste met dieren om kunnen gaan!

Amber vertelt je in deze video wat ze leert over het verzorgen van dieren. Voeding, nagels knippen... "En we mogen ze natuurlijk ook lekker knuffelen!"

Een Groene School

Bij Aeres VMBO Emmeloord ben je elke dag bezig met de wereld om je heen. Je leert over de groene omgeving, duurzaamheid, voeding, gezondheid en dierverzorging. Daarom noemen we onze school een Groene School.

Verschillende leerwegen

Aeres VMBO Emmeloord biedt de niveaus Basisberoepsgerichte leerweg (BB), Kaderberoepsgerichte leerweg (KB) en Gemengde (Theoretische) leerweg (G(T)L). Met een diploma kun je nog alle kanten op.

Keuzevakken

In het derde en vierde leerjaar volg je een keuzevak. Binnen dit vak is veel ruimte voor praktijkleren, en het helpt je om een goede keus te maken voor een vervolgopleiding. Lees meer over onze keuzevakken!

Meer weten over onze school?

Ben jij bijna van de basisschool af en zoek je een leuke vmbo-school? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Aeres is net even anders. Wij vinden dat kennis niet alleen in boeken te vinden is, maar ook in de wereld om ons heen. Houd je van de natuur? Ben je nieuwsgierig, gek op dieren en/of planten? Ontdek dan dat bij Aeres VMBO Emmeloord geen dag hetzelfde is.