Dier

Welkom in de wereld van Dier! Bij het vak Dier leer je alles over onze dieren met veren, haren of schubben. Benieuwd wat we allemaal leren? Bekijk dan de video hieronder!

Dier

Hier is het een echte beestenboel! We leren hier van alles over dieren, omdat ze heel belangrijk zijn voor ons leven. Denk aan huisdieren, dieren die ons voedsel leveren en dieren die ons helpen in de natuur.

Dieren verzorgen

Bij ons op school leer je hoe je verschillende dieren verzorgt. Bijvoorbeeld een konijn, maar ook een hagedis. Je leert van alles over het zorgen voor vee en hoe we dit op een goede manier kunnen doen. Ook kijken we naar verschillende manieren om dieren gezond te houden. 

Dieren in de natuur

Er zijn veel dieren die met uitsterven bedreigd worden. Maar hoe kunnen we ze helpen en waarom is dat belangrijk? We leren hoe dieren een belangrijke rol spelen in ons leven en hoe we goed voor ze kunnen zorgen!

In deze video vertelt Amber ons over wat ze allemaal leert over het verzorgen van dieren. Van voeding tot nagels knippen... "En natuurlijk mogen we ze ook lekker knuffelen!"Een Groene School

Bij Aeres VMBO Emmeloord ben je elke dag bezig met de wereld om je heen. Je leert over de groene omgeving, duurzaamheid, voeding, gezondheid en dierverzorging. Daarom noemen we onze school een Groene School.

Verschillende leerwegen

Aeres VMBO Emmeloord biedt de niveaus Basisberoepsgerichte leerweg (BB), Kaderberoepsgerichte leerweg (KB) en Gemengde (Theoretische) leerweg (G(T)L). Met een diploma kun je nog alle kanten op.

Keuzevakken

In het derde en vierde leerjaar volg je een keuzevak. Binnen dit vak is veel ruimte voor praktijkleren, en het helpt je om een goede keus te maken voor een vervolgopleiding. Lees meer over onze keuzevakken!

Meer weten over onze school?

Ben jij bijna van de basisschool af en zoek je een leuke vmbo-school? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Aeres is net even anders. Wij vinden dat kennis niet alleen in boeken te vinden is, maar ook in de wereld om ons heen. Houd je van de natuur? Ben je nieuwsgierig, gek op dieren en/of planten? Ontdek dan dat bij Aeres VMBO Emmeloord geen dag hetzelfde is.