Natuur

Hier leer je alles over de bloemen, planten en dieren om ons heen. Ook leren we over duurzame materialen en hoe we die weer goed kunnen gebruiken. Bekijk de video hieronder om te zien welke gave projecten we doen! 

Natuur

Heel lang geleden gebruikten mensen maar 3 procent van al het land op de aarde. Nu hebben we daar al de helft van nodig!

Grondstoffen uit de natuur

Veel natuur is verdwenen voor steden en landbouw. Maar de natuur biedt ons ook grondstoffen voor brandstof, technologie en kleding. Helaas raken deze grondstoffen op! Hoe kunnen we de natuur beschermen en tegelijkertijd ons leven leiden?

Beschermen van de natuur

Het is niet alleen fijn, maar ook gezond om in de natuur te zijn. Helaas woont niet iedereen vlakbij het bos. Ga jij meewerken aan het ontwikkelen van parken en bossen middenin de stad? Zo kan iedereen van de natuur genieten.

In deze video vertelt Niek ons onder andere hoe we afval scheiden op school. "Onze plastic flesjes gaan naar het goede doel!"

Een Groene School

Bij Aeres VMBO Emmeloord ben je elke dag bezig met de wereld om je heen. Je leert over de groene omgeving, duurzaamheid, voeding, gezondheid en dierverzorging. Daarom noemen we onze school een Groene School.

Verschillende leerwegen

Aeres VMBO Emmeloord biedt de niveaus Basisberoepsgerichte leerweg (BB), Kaderberoepsgerichte leerweg (KB) en Gemengde (Theoretische) leerweg (G(T)L). Met een diploma kun je nog alle kanten op.

Keuzevakken

In het derde en vierde leerjaar volg je een keuzevak. Binnen dit vak is veel ruimte voor praktijkleren, en het helpt je om een goede keus te maken voor een vervolgopleiding. Lees meer over onze keuzevakken!

Meer weten over onze school?

Ben jij bijna van de basisschool af en zoek je een leuke vmbo-school? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Aeres is net even anders. Wij vinden dat kennis niet alleen in boeken te vinden is, maar ook in de wereld om ons heen. Houd je van de natuur? Ben je nieuwsgierig, gek op dieren en/of planten? Ontdek dan dat bij Aeres VMBO Emmeloord geen dag hetzelfde is.