Natuur, leefomgeving & klimaat

In de wereld van Natuur, leefomgeving en klimaat maak je kennis met verschillende bloemen, planten en dieren om ons heen. We nemen dit alles eens goed onder de loep bij biologie. In de video hieronder bekijk je welke leuke projecten wij doen met duurzame materialen!

Natuur, leefomgeving & klimaat

Weet je nog toen je klein was, zo’n 600 jaar geleden? Toen gebruikten mensen maar 3 procent van het aardoppervlak om op te wonen, werken en om voedsel op te produceren. Tegenwoordig hebben we daar al de helft van het aardoppervlak voor nodig.

In harmonie blijven met de natuur

Veel natuur heeft plaatsgemaakt voor mensen en de productie van voedsel. In de natuur zijn veel grondstoffen aanwezig die we gebruiken om bijvoorbeeld te tanken, een iPhone te maken of kleding te produceren. Maar veel van die grondstoffen raken op! Hoe gaan we zuinig om met de natuur?

Natuur aanleggen en behouden

Daarnaast is het niet alleen fijn, maar ook goed voor je gezondheid om in de natuur te zijn. Helaas woont niet iedereen vlakbij het bos. Werk jij straks mee aan de ontwikkeling van stadsparken en bossen, zodat iedereen kan spelen, sporten of juist tot rust komen in de natuur?

In deze video vertelt Niek onder andere hoe we afval scheiden op onze school. "Onze plastic flesjes gaan naar het goede doel!"

Een Groene School

Bij Aeres VMBO Emmeloord ben je elke dag bezig met de wereld om je heen. Je leert over de groene omgeving, duurzaamheid, voeding, gezondheid en dierverzorging. Daarom noemen we onze school een Groene School.

Verschillende leerwegen

Aeres VMBO Emmeloord biedt de niveaus Basisberoepsgerichte leerweg (BB), Kaderberoepsgerichte leerweg (KB) en Gemengde (Theoretische) leerweg (G(T)L). Met een diploma kun je nog alle kanten op.

Keuzevakken

In het derde en vierde leerjaar volg je een keuzevak. Binnen dit vak is veel ruimte voor praktijkleren, en het helpt je om een goede keus te maken voor een vervolgopleiding. Lees meer over onze keuzevakken!

Meer weten over onze school?

Ben jij bijna van de basisschool af en zoek je een leuke vmbo-school? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Aeres is net even anders. Wij vinden dat kennis niet alleen in boeken te vinden is, maar ook in de wereld om ons heen. Houd je van de natuur? Ben je nieuwsgierig, gek op dieren en/of planten? Ontdek dan dat bij Aeres VMBO Emmeloord geen dag hetzelfde is.