Energie, water & veiligheid

Dompel je onder in de wereld van Energie, water & veiligheid. We leren op school hoe je slim gebruik kunt maken van energie. Bijvoorbeeld in onze schoolkas, bekijk de video om te zien hoe!

Energie, water & veiligheid

We wekken steeds meer energie op uit natuurlijke bronnen, zoals wind, water of zonlicht. Dat doen we bijvoorbeeld door het gebruik van windmolens en zonnepanelen. Tijdens technieklessen gaan we daarom aan de slag met energie opwekken en maken we een eigen windmolen!

Omgaan met watertekort

Drinkwater gebruiken we in Nederland bijna overal voor. Douchen, de wc doorspoelen en de planten in de tuin water geven. Maar door de opwarming van de aarde, wordt water steeds schaarser en kostbaarder, en moeten we een oplossing bedenken om beter met het water om te gaan. Bijvoorbeeld door het opnieuw te gebruiken en het op een slimme manier te zuiveren.

Nieuwe oplossingen bedenken

Daarnaast houden we ons bezig met voedselveiligheid: hoe voorkom je dat virussen uit de natuur worden verspreid door mensen, hoe kan je de kwaliteit van voedsel controleren? En hoe maken we dat beschikbaar voor iedereen, zodat we veilig en gezond kunnen leven? Allemaal vraagstukken waarmee we de wereld de dag van morgen een stukje beter kunnen maken!

Niek vertelt je in deze video alles over de wereld van Energie, water en veiligheid. "Wist je dat op onze school 168 zonnepanelen liggen?"

Een Groene School

Bij Aeres VMBO Emmeloord ben je elke dag bezig met de wereld om je heen. Je leert over de groene omgeving, duurzaamheid, voeding, gezondheid en dierverzorging. Daarom noemen we onze school een Groene School.

Verschillende leerwegen

Aeres VMBO Emmeloord biedt de niveaus Basisberoepsgerichte leerweg (BB), Kaderberoepsgerichte leerweg (KB) en Gemengde (Theoretische) leerweg (G(T)L). Met een diploma kun je nog alle kanten op.

Keuzevakken

In het derde en vierde leerjaar volg je een keuzevak. Binnen dit vak is veel ruimte voor praktijkleren, en het helpt je om een goede keus te maken voor een vervolgopleiding. Lees meer over onze keuzevakken!

Meer weten over onze school?

Ben jij bijna van de basisschool af en zoek je een leuke vmbo-school? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Aeres is net even anders. Wij vinden dat kennis niet alleen in boeken te vinden is, maar ook in de wereld om ons heen. Houd je van de natuur? Ben je nieuwsgierig, gek op dieren en/of planten? Ontdek dan dat bij Aeres VMBO Emmeloord geen dag hetzelfde is.