Voeding

In de wereld van Voeding neem je een kijkje in onze keuken! Weet jij hoe verschillend eten en drinken wordt gemaakt of waar het vandaan komt? We leren hier op school veel over. Bekijk de video maar eens!

Voeding

Weet jij waar je eten vandaan komt en hoe dit wordt gemaakt?

Voedsel en de natuur

Dat is heel belangrijk, want zonder hen hebben wij geen eten op ons bord! Maar het is al helemaal belangrijk dat de natuur hier niet bij beschadigd wordt. Want dan groeien de planten straks niet meer. Bij Voeding leer je hoe je hier op een goede manier mee omgaat.

Voedsel en techniek

Wist je dat we ook machines gebruiken om ons eten te maken? Misschien word jij wel een expert in het bouwen van robots voor in de kassen! Of word jij de held die plantenziekten opspoort voordat ze schade aanrichten? In de wereld van voeding leer je dit allemaal!

Bekijk de video waarin Phoebe je meer vertelt over de wereld van voeding. "Weet jij eigenlijk waar je avondeten vandaan komt?"

 

 


Een Groene School

Bij Aeres VMBO Emmeloord ben je elke dag bezig met de wereld om je heen. Je leert over de groene omgeving, duurzaamheid, voeding, gezondheid en dierverzorging. Daarom noemen we onze school een Groene School.

Verschillende leerwegen

Aeres VMBO Emmeloord biedt de niveaus Basisberoepsgerichte leerweg (BB), Kaderberoepsgerichte leerweg (KB) en Gemengde (Theoretische) leerweg (G(T)L). Met een diploma kun je nog alle kanten op.

Keuzevakken

In het derde en vierde leerjaar volg je een keuzevak. Binnen dit vak is veel ruimte voor praktijkleren, en het helpt je om een goede keus te maken voor een vervolgopleiding. Lees meer over onze keuzevakken!

Meer weten over onze school?

Ben jij bijna van de basisschool af en zoek je een leuke vmbo-school? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Aeres is net even anders. Wij vinden dat kennis niet alleen in boeken te vinden is, maar ook in de wereld om ons heen. Houd je van de natuur? Ben je nieuwsgierig, gek op dieren en/of planten? Ontdek dan dat bij Aeres VMBO Emmeloord geen dag hetzelfde is.