Voeding

Wat ligt er tijdens het avondeten allemaal op je bord? Weet jij waar dit allemaal vandaan komt en hoe dit wordt gemaakt?

Voedsel verbouwen zonder de natuur uit te putten

Je kent natuurlijk wel de beroepen veehouder, akkerbouwer of het werken in de kas als teeltmedewerker. Deze beroepen hebben allemaal iets met voeding te maken. Maar is hun manier van werken wel toekomstbestendig? De productie van voedsel is heel belangrijk, maar we moeten er wel voor oppassen dat we de natuur niet uitputten.

Techniek & Voedsel

Techniek is tegenwoordig ook belangrijk bij het maken van voedsel. Er worden namelijk steeds meer machines ingezet bij voedselprocessen. Hierdoor kunnen we meer produceren, terwijl er minder kosten voor nodig zijn. Ga jij straks robots programmeren voor in de kassen? Spoor jij plantenziekten op nog voordat de symptomen zichtbaar zijn? Of help jij boeren in droge gebieden met hun akkerbouw? In de wereld van Voeding leer je dit, en nog veel meer!

In deze video vertelt Phoebe je meer over de wereld van Voeding. "Weet jij waar je avondeten vandaan komt?"

Een Groene School

Bij Aeres VMBO Emmeloord ben je elke dag bezig met de wereld om je heen. Je leert over de groene omgeving, duurzaamheid, voeding, gezondheid en dierverzorging. Daarom noemen we onze school een Groene School.

Verschillende leerwegen

Aeres VMBO Emmeloord biedt de niveaus Basisberoepsgerichte leerweg (BB), Kaderberoepsgerichte leerweg (KB) en Gemengde (Theoretische) leerweg (G(T)L). Met een diploma kun je nog alle kanten op.

Keuzevakken

In het derde en vierde leerjaar volg je een keuzevak. Binnen dit vak is veel ruimte voor praktijkleren, en het helpt je om een goede keus te maken voor een vervolgopleiding. Lees meer over onze keuzevakken!

Meer weten over onze school?

Ben jij bijna van de basisschool af en zoek je een leuke vmbo-school? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Aeres is net even anders. Wij vinden dat kennis niet alleen in boeken te vinden is, maar ook in de wereld om ons heen. Houd je van de natuur? Ben je nieuwsgierig, gek op dieren en/of planten? Ontdek dan dat bij Aeres VMBO Emmeloord geen dag hetzelfde is.