Bij Aeres VMBO kun je onderwijs volgen in alle leerwegen van het vmbo:

Theoretische leerweg (tl)

Leerlingen volgen theoretisch onderwijs op mavoniveau en krijgen zo een brede basis. Met een tl-diploma kun je naar de havo of het hoogste mbo-niveau (niveau 4). De tl-leerweg kun je volgen in Maartensdijk en in Ede. Bij de andere locaties kun je een tl-diploma halen door de gl-leerweg te volgen en met een extra theorievak te slagen voor je eindexamen.

Gemengde leerweg (gl)

Net als bij de theoretische leerweg volgen leerlingen algemene vakken op mavoniveau. Daarnaast volg je een kort beroepsgericht programma en doe je examen in een beroepsgericht vak. Met het gl-diploma kun je doorleren op mbo-niveau 4. Als je de gemengde leerweg volgt en met een extra theorievak slaagt voor je eindexamen, krijg je bij Aeres VMBO een tl-diploma (mavo). Op al onze scholen  kun je de gl-leerweg gevolgen.

Kaderberoepsgerichte leerweg (kb)

Leer je het makkelijkst door dingen te doen of uit te proberen? Dan is de kaderberoepsgerichte leerweg ideaal. Je volgt dan beroepsgerichte praktijkvakken en theorievakken. Met het kb-diploma kun je  doorleren in het mbo, niveau 3 of 4. Op al onze scholen kun je de kb-leerweg volgen.

Basisberoepsgerichte leerweg (bb)

Bij de basisberoepsgerichte leerweg ligt de nadruk op praktijkvakken. Ben je een echte doener, die niet graag in de boeken zit, dan is deze leerweg een goede keus. Met het bb-diploma kun je naar mbo-niveau 2. De bb-leerweg  kun je op al onze scholen.

Je bent verplicht om door te leren tot je minimaal mbo-diploma niveau 2 hebt of 18 jaar bent.

Precies weten hoe het vmbo in elkaar steekt? Bekijk dan onderstaande film of lees het boekje: vmbo en zijn leerlingen.