Aeres VMBO verzorgt vmbo-onderwijs in de volgende leerwegen:

Theoretische leerweg (tl)

Leerlingen volgen theoretisch onderwijs op mavoniveau en krijgen zo een brede basis. Met een tl-diploma kunnen ze naar de havo of het hoogste mbo-niveau (niveau 4). De tl-leerweg is alleen in Bilthoven* en in Ede.

Gemengde leerweg (gl)

Net als bij de theoretische leerweg volgen leerlingen algemene vakken op mavoniveau. Daarnaast volgen ze een kort beroepsgericht programma en doen ze examen in een beroepsgericht vak. Met het gl-diploma kunnen ze doorleren op mbo-niveau 4. Als de gemengde leerweg met een extra theorievak succesvol afgesloten wordt, krijg je bij Aeres VMBO een tl-diploma (mavo). Op al onze scholen (behalve in Bilthoven) kan de gl-leerweg gevolgd worden.

Kaderberoepsgerichte leerweg (kb)

Leert uw kind het makkelijkst door dingen te doen of uit te proberen? Dan is de kaderberoepsgerichte leerweg ideaal. Ze volgen dan beroepsgerichte praktijkvakken en theorievakken. Met het kb-diploma kan doorgeleerd worden in het mbo, niveau 3 of 4. Op al onze scholen (behalve in Bilthoven) kan de kb-leerweg gevolgd worden.

Basisberoepsgerichte leerweg (bb)

Bij de basisberoepsgerichte leerweg ligt de nadruk op praktijkvakken. Is uw kind een echte doener, die niet graag in de boeken zit, dan is deze leerweg een goede keus. Met het bb-diploma kunnen ze e naar mbo-niveau 2. De bb-leerweg kan op al onze scholen gevolgd worden (behalve in Bilthoven).

Kinderen zijn verplicht om door te leren tot ze minimaal mbo-diploma niveau 2 hebben of 18 jaar zijn.

*Aeres MAVO Bilthoven is een mavo en heeft geen groen karakter.

Precies weten hoe het vmbo in elkaar steekt? Bekijk dan onderstaande film of lees het boekje: vmbo en zijn leerlingen.