Mens & gezondheid

Dit is de wereld van Mens & gezondheid. Weet jij al je organen op te noemen? Of hoeveel botten je eigenlijk in je lichaam hebt? En wat doen we op school eigenlijk om fit te blijven? Bekijk het in de video!

Mens & gezondheid

Hatsjoe!
Gezondheid.

Waar denk jij nog meer aan bij gezondheid? Je weet dat snoep, chocola en koek niet zo gezond is. Veel ongezonde voeding zorgt ook voor ziektes. In de wereld van Mens & gezondheid leer je wat er eigenlijk allemaal in je eten zit.

Gezond leven

Je leert ook van alles over het menselijk lichaam. Hoe werken je longen, en waar heb je je lever voor nodig? Naast gezond eten is veel bewegen natuurlijk ook gezond! Je leert daarom ook over verschillende sporten.

Groene omgeving

En wist je dat je ook gezonder wordt van een groene omgeving? Bomen en planten zorgen namelijk voor schone lucht en werken ook verkoelend! Gezondheid zit dus in veel verschillende elementen. In deze video leggen we je precies uit wat je bij ons op school leert!

Aniek vertelt je in deze video alles over de wereld van Mens & gezondheid. "Wist je dat je dunne darm wel 7 meter kan worden?"

Een Groene School

Bij Aeres VMBO Emmeloord ben je elke dag bezig met de wereld om je heen. Je leert over de groene omgeving, duurzaamheid, voeding, gezondheid en dierverzorging. Daarom noemen we onze school een Groene School.

Verschillende leerwegen

Aeres VMBO Emmeloord biedt de niveaus Basisberoepsgerichte leerweg (BB), Kaderberoepsgerichte leerweg (KB) en Gemengde (Theoretische) leerweg (G(T)L). Met een diploma kun je nog alle kanten op.

Keuzevakken

In het derde en vierde leerjaar volg je een keuzevak. Binnen dit vak is veel ruimte voor praktijkleren, en het helpt je om een goede keus te maken voor een vervolgopleiding. Lees meer over onze keuzevakken!

Meer weten over onze school?

Ben jij bijna van de basisschool af en zoek je een leuke vmbo-school? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Aeres is net even anders. Wij vinden dat kennis niet alleen in boeken te vinden is, maar ook in de wereld om ons heen. Houd je van de natuur? Ben je nieuwsgierig, gek op dieren en/of planten? Ontdek dan dat bij Aeres VMBO Emmeloord geen dag hetzelfde is.