Gezondheid

Weet jij hoeveel botten je hebt? Kun je al je organen opnoemen? En wat doen we op school om gezond te blijven? Kijk mee in onze wereld van Gezondheid!

Gezondheid

Wat betekent gezondheid voor jou? Je weet vast wel dat snoep en koek niet zo gezond zijn. Maar wist je dat veel ongezond eten ook ziektes kan veroorzaken? In de wereld van Gezondheid leer je wat er eigenlijk allemaal in je eten zit.

Lichaam en bewegen

Gezondheid heeft alles te maken met je lichaam. Hoe werken je longen? En waarom is je lever belangrijk? En vergeet niet, naast gezond eten is veel bewegen ook superbelangrijk! Daarom ontdekken we ook verschillende sporten.

Bomen en planten

Wist je dat een groene omgeving je ook gezonder kan maken? Bomen en planten zorgen namelijk voor frisse lucht en maken het ook nog eens lekker koel! Gezondheid zit dus in veel verschillende dingen. In deze video laten we je zien wat je allemaal over gezondheid leert op onze school.

Aniek neemt je mee in deze video en vertelt je alles over Mens & Gezondheid. "Wist je dat je dunne darm wel 7 meter lang kan zijn?"

 

Een Groene School

Bij Aeres VMBO Emmeloord ben je elke dag bezig met de wereld om je heen. Je leert over de groene omgeving, duurzaamheid, voeding, gezondheid en dierverzorging. Daarom noemen we onze school een Groene School.

Verschillende leerwegen

Aeres VMBO Emmeloord biedt de niveaus Basisberoepsgerichte leerweg (BB), Kaderberoepsgerichte leerweg (KB) en Gemengde (Theoretische) leerweg (G(T)L). Met een diploma kun je nog alle kanten op.

Keuzevakken

In het derde en vierde leerjaar volg je een keuzevak. Binnen dit vak is veel ruimte voor praktijkleren, en het helpt je om een goede keus te maken voor een vervolgopleiding. Lees meer over onze keuzevakken!

Meer weten over onze school?

Ben jij bijna van de basisschool af en zoek je een leuke vmbo-school? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Aeres is net even anders. Wij vinden dat kennis niet alleen in boeken te vinden is, maar ook in de wereld om ons heen. Houd je van de natuur? Ben je nieuwsgierig, gek op dieren en/of planten? Ontdek dan dat bij Aeres VMBO Emmeloord geen dag hetzelfde is.