Dáárom Aeres VMBO Emmeloord

Aeres VMBO Emmeloord is een vmbo-school met een groen profiel. Onze school heeft een christelijke identiteit. Met een diploma van onze school kunnen leerlingen volop goede vervolgopleidingen kiezen. Leerlingen vinden de school persoonlijk en veilig. Individuele aandacht en begeleiding spelen hier dan ook een belangrijke rol. Onze school heeft 375 leerlingen. Ze komen uit de hele omgeving, van Noordoostpolder en Urk tot Steenwijkerland.

In een veilige omgeving worden onze leerlingen voorbereid op hun toekomst. Daarbij gaat het allereerst om goed onderwijs, waarbij leerlingen medeverantwoordelijk zijn voor hun leerproces en omgeving. Het vmbo is beroepsvoorbereidend. Leerlingen volgen algemene vakken, maar leren ook kennis en vaardigheden voor het uitoefenen van hun toekomstige beroep. Theorie en praktijk zijn allebei belangrijk. Leerlingen gaan zelf aan de slag en leren ook waarom ze op een bepaalde manier werken.

Op school geldt:

  • De leerling staat centraal. Daarom staat leerlingbegeleiding hoog in het vaandel!
  • De leerstof wordt als een samenhangend geheel aangeboden en sluit aan bij de beleving van de leerling. Hierbij zetten we in op Blended Learning.
  • De leerstof wordt zo aangeboden dat de leerling vaardigheden ontwikkelt die hij in de praktijk kan gebruiken.

We vinden het belangrijk dat elk kind wordt gezien.

Alco Hartman, docent Nederlands, maatschappijleer en godsdienst