VMBO Heerenveen wint Skills Talents in categorie Bloemwerk

Date

Afgelopen donderdag streden Carine Stel en Aniek Kootstra van Aeres VMBO Heerenveen in de finale van World Skills Netherlands tegen 6 andere teams in de categorie Bloemwerk.

Afgelopen donderdag streden Carine Stel en Aniek Kootstra van Aeres VMBO Heerenveen in de finale van World Skills Netherlands tegen 6 andere teams in de categorie Bloemwerk.

Carine heeft eerder samen met Indiana Hiemstra in de kwalificatiewedstrijd gestreden om een finaleplek. In deze wedstrijd namen ze het op tegen 2 andere teams. Helaas werd Indiana aan de vooravond van de finale ziek en moest Aniek op het laatste moment invallen. Ondanks deze snelle wissel hebben de meiden het fantastisch gedaan. En werd de dag bekroond met een 1e plaats.

De finale vond plaats in de jaarbeurs in Utrecht. In hal 3 vonden de 10 vmbo vakwedstrijden plaats. Tussen al het zaag- en boorgeluid gingen de meiden onverstoord aan het werk. Ze moesten in 5 uur een 5-tal opdrachten maken. Een werkplanning, een biedermeier boeket passend op een vaas, een rouwstuk gestoken op een steekschuim hartje, een corsage en een kostprijsberekening. Alsof de dames al jaren samenwerkte maakte ze een goede werkverdeling en vulden elkaar goed aan. Dit werd erg goed gewaardeerd door de 3-koppige jury.

Even voor 14.30 waren de dames klaar en ruimde de laatste spullen op. Toen begon het lange wachten. Om 17.00 uur begon de prijsuitreiking. Eerst een prachtige show van een dans groep, daarna was de categorie bloemwerk gelukkig als eerste. En daar stonden ze, vol trots op de hoogste trede van het podium. Na afloop bleven de meiden maar roepen: "We hebben gewoon gewonnen!!" Enorm trots zijn we natuurlijk op onze leerlingen.