Voor groep 7/8 leerlingen

Ben jij bijna van de basisschool af en ga je net als de meeste kinderen naar het vmbo? Dan is dat best spannend, maar vooral erg leuk!  

Kies je voor onze school, dan heb je vanaf dag één al te maken met groene praktijkvakken. Vakken waar je leert door te doén! Dit zie je terug in de school in de vorm van dierenverblijven, kassen, prachtige tuinen en mooie keukens. Ook krijg je verschillende theorievakken, zoals Nederlands, Engels en wiskunde. Alle vakken worden door een andere docent gegeven. Je wisselt vaak van leslokaal en dat is in het begin best even wennen. Ook ontmoet je andere leerlingen en krijg je snel nieuwe vrienden en vriendinnen.

Onze school is niet te groot. Het voordeel is dat iedereen elkaar kent en dat geeft een gezellige en veilige sfeer. De docenten vinden het belangrijk dat je je snel thuis voelt en daarom organiseren ze allerlei leuke activiteiten. Door samen dingen te doen, leer je elkaar goed kennen.

Jouw interesse

Als je in het vmbo voor een beroepsgerichte leerweg (basis of kader) of gemengde leerweg (gl) kiest, moet je in de bovenbouw (leerjaar 3 en 4) kiezen voor een profiel. Er bestaan in het vmbo 10 profielen. Kies je voor onze school dan volg je automatisch het profiel Groen. Binnen dit profiel kun je, naast het vaststaande groene vak, verschillende keuzevakken volgen om je opleiding te verbreden of te verdiepen. Deze keuzevakken kunnen ook uit andere profielen komen. Je kunt kiezen uit het aanbod van onze school. Na ons groene vmbo kun je nog naar alle richtingen in het mbo.

Extra ondersteuning

Als leren soms even wat meer moeite kost, kun je bij ons in aanmerking komen voor extra ondersteuning. Heb je extra ondersteuning nodig om de lessen te kunnen volgen en wil je weten hoe Aeres VMBO Ede dit passend onderwijs regelt? Neem dan gerust contact op, wij vertellen jou en je ouders graag meer. Je kunt hiervoor via deze link een mailtje sturen naar onze ondersteuningscoördinatoren.  

Leerlingenraad

De leerlingenraad van Aeres VMBO Ede komt op voor de belangen van de leerlingen.