Dáárom Aeres VMBO Ede

Over ons

Een dynamische school met pit en actie, dat is Aeres VMBO Ede.

Bij ons krijgen leerlingen spannende projecten, er gebeurt altijd wel iets bijzonders op school. Een leuke en leerzame activiteit zoals schrijvers die in de les komen of de geboorte van geitjes en andere dieren. Of leerlingen bouwen aan technische oplossingen of creëren een mooi kunstwerk. We zijn een kleinschalige school waar leerlingen zich snel thuis voelen. Tegelijk zijn we onderdeel van één van de grootste AOC’s van Nederland waar we opleidingen verzorgen voor vmbo, mbo en hbo en in bedrijven.

Het bedrijfsleven is voor ons een belangrijke partner; we regelen daar stages, gastlessen en excursies. We houden van sport, binnen en buiten de school. We hebben prachtige faciliteiten zoals het Groen Leefpark en een Food Innovation Lab. Duurzaamheid vinden we belangrijk en we doen dan ook ons best om zo snel mogelijk een eco-school te worden. Het certificaat Gezonde School hebben we al!

Gezonde school

Niet alleen bieden wij de leukste vakken of projecten aan voor leerlingen, wij zijn ook een 'Gezonde School'. Dit houdt bijvoorbeeld in dat wij aandacht besteden aan gezonde voeding. Onze kantine voldoet namelijk aan de 'Richtlijnen Gezondere Kantines' die opgesteld is door het Voedingscentrum. Elk jaar wordt opnieuw gecheckt of wij als school voldoen aan deze richtlijnen door middel van een 'Kantinescan'. De uitkomsten van deze scan worden vervolgens weer gerapporteerd aan de directie.
Verder wordt energy drank niet toegestaan hier op school, geven we aandacht aan ontbijten, is er zelfs een watertappunt voor leerlingen en docenten beschikbaar en is ons schoolplein rookvrij!
Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich goed en veilig voelt op school en stimuleren gezonde keuzes. Gezonde leerlingen en docenten presteren nou eenmaal beter!

Dit is een rustige, kleine school. Als je hier naartoe komt, ben je zo gewend.

Esmee, tweede leerjaar, KB