Theoretische leerweg (tl)

Je volgt theoretisch onderwijs op mavoniveau en krijgt zo een brede basis. Met je tl-diploma kun je naar de havo of het hoogste mbo-niveau (niveau 4).

Gemengde leerweg (gl)

Net als bij de theoretische leerweg volg je algemene vakken op mavoniveau. Daarnaast volg je een kort beroepsgericht programma en doe je examen in een beroepsgericht vak. Met je gl-diploma kun je doorleren op mbo-niveau 4. Als je de gemengde leerweg met een extra theorievak succesvol afsluit, krijg je bij Aeres een tl-diploma (mavo).

Kaderberoepsgerichte leerweg (kb)

Leer jij het makkelijkst door dingen te doen of uit te proberen? Dan is de kaderberoepsgerichte leerweg ideaal. Je volgt beroepsgerichte praktijkvakken en theorievakken. Met je kb-diploma kun je doorleren in het mbo, niveau 3 of 4.

Basisberoepsgerichte leerweg (bb)

Bij de basisberoepsgerichte leerweg ligt de nadruk op praktijkvakken. Ben jij een echte doener die niet graag in de boeken zit, dan is deze leerweg een goede keus. Met je bb-diploma kun je naar mbo-niveau 2
Leerlingen doen in alle leerwegen examen in Nederlands, Engels, wiskunde, biologie of nask (natuurkunde-scheikunde); én in lichamelijke oefening, CKV (Culturele en Kunstzinnige Vorming) en maatschappijleer. De laatste drie vakken worden afgesloten met een schoolexamen. GL/TL leerlingen hebben ook nog economie als examenvak.