Zwerfafval opruimen

Date

Challenge ‘De schone wijk’ gaat van start! In samenwerking met de gemeente Rheden, die grijpers en afvalzakken levert, adopteren docenten en vmbo-leerlingen de wijk rondom de Velpse school. Dit houdt in dat de school verantwoordelijk wordt voor het opruimen van zwerfafval aldaar. Het project ‘Goed Groen Doen’ houdt zich naast het opruimen van afval ook bezig met leren voor duurzame ontwikkeling. Aan de slag met afval is een educatieve website over het voorkomen van zwerfafval en het recyclen van afval.

Zwerfafval opruimen! Aeres VMBO Velp adopteert eigen wijk

Klas 1b ging vandaag tijdens de mentorles, in groepjes, vuil prikken in de buurt. Roy en Thomas: “het is toch een kleine moeite om je afval thuis in je vuilcontainer te stoppen in plaats van de troep op de stoep of in een struik te mikken, onze ouders hebben ons dit echt wel bijgebracht’. Echt opvallend vinden ze het aantal gevulde hondenpoepzakjes die ze her en der vinden op straat. Sommige mensen denken dat deze zakjes biologisch afbreekbaar zijn maar zij hebben inmiddels in de les geleerd dat dit niet het geval is.

Goed Groen Doen
Onder het mom van LVDO ( Leren voor duurzame ontwikkeling) is het project "Goed Groen Doen" opgestart. Met behulp van de website https://www.aandeslagmetafval.nl/vo zijn er lessen waarin leerlingen bijvoorbeeld leren welk afval biologisch afbreekbaar is en welk niet.  In de VMBO aula houden we bij wie de meeste afvalzakken heeft opgehaald. Zo kunnen onze leerlingen actief een bijdrage leveren aan een schone omgeving en er zit ook nog een leer- en wedstrijdelement in. Aeres heeft al een heel aantal jaren twee adoptie-afvalbakken om de voorbijgangers aan te moedigen afval niet op straat te gooien.

Over Aeres Velp
Aeres Velp is een groene school middenin de bosrijke omgeving van Velp-noord. Wij bieden onderwijs aan ongeveer 540 vmbo-leerlingen en 230 mbo-studenten. Daarnaast geeft het Aeres Training Centre opleidingen voor volwassenen in de groene en creatieve sector.