Zilver voor Amelie en Juliette bij Skills Talents Bloemwerk

Date

Utrecht, 31 maart 2022, drie Bloemteams werden door presentatrice Kelly Sterk op het podium geroepen tijdens de prijsuitreiking van Skills Talents in Utrecht. De gouden plaats was voor het team van Aeres VMBO Heerenveen maar op een knappe tweede plek eindigden Amelie van Maanen uit de Steeg en Juliëtte van Elferen uit Didam van Aeres VMBO Velp. ‘Het niveau was heel hoog en het verschil van de podiumplaatsen in punten was miniem, de teams hebben het heel goed gedaan en dan zijn ze pas vmbo’ers, wat een talenten’: aldus jurylid Carline Refuge.

Voor de feestelijke en kleurrijke opdracht maakten de deelnemers een corsage, een ingepakt compact biedermeierboeket en een rouwhart op steekschuim. De corsage sprong er bij de Velpse leerlingen echt uit. Die kon zo de winkel in. De talentvolle vmbo’ers waren dolblij en trots op hun tweede plek. Tweede van Nederland op de beroepenwedstrijd Skills Talents en superveel ervaring opgedaan. De trotse coach Dorian Tackenkamp: ‘ ik ben onder de indruk van de groei die ze de laatste weken nog hebben doorgemaakt na het winnen van de kwalificatiewedstrijd. Techniek en creativiteit was nog beter en zo knap hoe ze hebben gepresteerd onder tijdsdruk.”

Over Skills Talents 
Skills Talents zijn teamvakwedstrijden voor laatstejaars vmbo’ers. Deelnemende leerlingen krijgen hier een podium om hun talenten te laten zien. De opdrachten die de leerlingen tijdens de wedstrijden uitvoeren, zijn ontwikkeld door docenten en sluiten daarom aan bij het lesprogramma. De  vakwedstrijden worden georganiseerd door de stichting Skills Netherlands in samenwerking met het mbo. Een vakkundige jury vanuit het beroepenveld beoordeelt. Overige informatie en de uitslagen zijn na de wedstrijden te vinden op www.skillstalents.nl.