Veel belangstelling voor de Banenmarkt bij Aeres (V)MBO Velp

Date

‘Wat was ik verrast dat er zoveel animo was voor onze Banenmarkt voor docenten, zij-instromers en leerlingbegeleiders. En dat in een tijd met landelijk tekort aan onderwijzend personeel’; aldus directeur Marieke Kersten die de avond startte met algemene informatie over het groene onderwijs.

Daarna gingen de ± 35 deelnemers in gesprek met het personeel van de groene en creatieve vmbo- en mbo-school. De sfeer was ontspannen en er hebben mooie gesprekken plaatsgevonden. Teamleider Coen Bartels: “ De doelgroep die wij als groene school wilden bereiken is specifiek voor het beroep van docenten en leerlingbegeleiders. Het is altijd fijn om mensen in portefeuille te hebben als er een vacature is. Op deze informelere manier kennismaken met verschillende mensen en kijken of wij een match zijn, past ook bij wie wij zijn als school.”

Bij de VMBO-afdeling van Aeres Velp volgen ongeveer 575 leerlingen onderwijs in alle leerwegen en bij de MBO-afdeling studeren zo’n 220 studenten voor een opleiding tot bloemstylist, hovenier en biologisch teler/kweker.