Speeddaten op de Aeres Beroepenmarkt in Velp

Date

De decaan van Aeres VMBO Velp, Joanne Dogger, kijkt samen met de mentoren en de teamleider terug op een geslaagde Speeddateavond. Zón zestig beroepsbeoefenaars vertelden in vijf minuten per twee leerlingen enthousiast over hun beroep en hoe ze hier ooit voor gekozen hebben.

Hoe maak je van je passie je beroep?

En zo schoven de derdeklassers iedere vijf minuten een stoeltje naar rechts voor een nieuw beroep in de door hunzelf gekozen richting. Veel leerlingen hebben geen flauwe notie van wat er allemaal in de werkende wereld gebeurt. Ze konden deze avond vragen naar alle details die je normaal niet zo gauw hoort. Precies daarom organiseert Aeres VMBO Velp al sinds jaar en dag een speeddateavond voor Beroepen, informatie uit de eerste hand. Zo was de landmacht en de politie op school maar ook bijvoorbeeld een verpleegkundig, ondernemer, sportleraar en vinoloog. Natuurlijk was het groene onderwijs ook vertegenwoordigd door o.a. een hoveniersbedrijf. Aeres MBO heeft dertien interessegebieden met opleidingen verspreid door het hele land, van Bloemist tot bijvoorbeeld Natuur en Milieu.

Een beroepenmarkt op school is een mooie gelegenheid om eens door te vragen over wat beroepen nou precies inhouden. Iemand die enthousiast over zijn beroep praat kan soms een richtingwijzer worden naar een studie waar eerder nog niet aan gedacht was. De beroepsbeoefenaars zelf vinden het vaak leuk om over hun vak te praten en voor leerlingen gaat een wereld open.

Wij danken iedereen die zijn/haar beroep in de etalage heeft gezet en zo de keuze voor een mbo-opleiding iets duidelijker kon maken!