Lotte en Lot winnen het zilver bij Skills Talents Bloemwerk

Date

Den Bosch, 21 maart 2024, overdag stond coach Dorian al super enthousiast aan de bezoekende mensen te vertellen over de creativiteit van Lotte van der Heijden uit Dieren en de Arnhemse Lot Waanders! Zo maakten ze een raster voor het boeket in de vorm van bladeren, vilten bloemetjes voor tussen het plantenarrangement “dit heb ik helemaal niet met ze geoefend, ben zo onwijs trots op dit duo”; aldus Dorian Tackenkamp. De meiden werkten heel rustig en gedreven de hele dag (vijf werkuren), geen zenuwen te zien! Zonder verwachtingen naar de prijsuitreiking en dan op het grote podium geroepen te worden en daar het zilver in ontvangst te mogen nemen. Aeres VMBO levert naast de vice-kampioenen ook de kampioenen want het bloemteam van Aeres VMBO Leeuwarden won het goud, ze hadden net twee puntjes meer behaald.

De complete opdracht was belangrijk en telt mee voor de punten, van samenwerken tot het maken van het bloemwerk. De opdracht kregen ze ook die ochtend pas te horen. De acht teams maakten een bloemstuk op kenzan (een schaaltje met prikkers waar de bloemen op geprikt worden), een frameboeket (én prijsberekening van de verkoopprijs) met standaard, een plantenarrangement met orchideeën en kurk met een verzorgingsadvies en een corsage. De school is enorm trots op de prestatie van de meiden. Aanstaande maandag, 25 maart om 12.10 uur, worden de meiden op school gehuldigd.

Over Skills Talents

Skills Talents zijn teamvakwedstrijden (10 onderdelen) voor laatstejaars vmbo’ers. Deelnemende leerlingen krijgen hier een podium om hun talenten te laten zien. De opdrachten die de leerlingen tijdens de wedstrijden uitvoeren, zijn ontwikkeld door docenten en sluiten daarom aan bij het lesprogramma. De vakwedstrijden worden georganiseerd door de stichting Skills Netherlands in samenwerking met mbo-scholen en voor de Tuinaanleg ook met de Koninklijke VHG. Een vakkundige jury vanuit het beroepenveld beoordeelt. Overige informatie en de uitslagen zijn na de wedstrijden te vinden op www.skillstalents.nl.

Meer foto's zijn te vinden op Facebook