Goed bezochte vmbo rondleiding

Date

Wat een mooie woensdagmiddag was dat, 9 november! Volle bak met 200 kinderen. Trots waren we ook op onze eerste en tweede klassers zij hebben leerlingen met zijn/haar ouder rondgeleid in onze groene vmbo-school en zoveel mogelijk geprobeerd om vragen te beantwoorden!

Eén van die vragen was: "wat is er dan zo anders bij deze vmbo school?" Aeres VMBO Velp onderscheidt zich van de doorsnee vmbo-scholen in regio Arnhem en omstreken omdat we met de groene en creatieve vakken werken. Of: "heb ik na vier jaar een gewoon diploma?" Jazeker, je krijgt hier natuurlijk ook alle vakken die verplicht zijn zoals Nederlands, wiskunde en bijv. biologie maar daarnaast heb je ook de groene en creatieve vakken zoals bloembinden, hovenierswerk, plantenteelt, dierverzorging en bijv. tekenen of voeding. Met je Aeres vmbo-diploma kun je naar elke middelbare school of havo (als je aan de voorwaarden voldoet) maar je kunt ook doorstromen in ons eigen MBO waar je kunt kiezen tussen de bloem, styling & design, hovenier of teelt opleidingen.

Aeres Velp is een 'gezonde school'

De gezonde school is niet alleen op eten gericht, zoals de gezonde broodjes die je kunt kopen bij de kiosk in de aula, maar ook op voldoende bewegen. Daarom is ook bijvoorbeeld de schooltuin helemaal aangepast zodat je kan voetballen in de pannakooi of calisthenics aan de houten balken kunt doen in de pauze of een tussenuur. Over het algemeen vinden pubers het moeilijk om gezonde en actieve keuzes te maken en wat daar niet bij helpt is dat scholen leerlingen voor een groot deel van de dag laten zitten. Dit idee komt voort uit de ‘beweeginterventie School Legends’ die Jules van Meeteren, gymdocent van Aeres Velp, heeft bedacht. Samen met zijn enthousiaste vakdocenten is de inrichting voor het 'beweeglokaal' uitgewerkt. De leerlingen hebben nu meer keuze hoe ze een les volgen, staand, zittend, alleen of met anderen samen. 

Leuk dat je er was!

De bezoekende leerlingen hebben de school 'in bedrijf' gezien. Er waren gewoon lessen in de lokalen en op het plein waren onze mbo-studenten nog bezig met de inrichting van de schooltuin. Dus drukte alom. Als je geweest bent en nog vragen hebt dan kunnen die gesteld worden op onze volgende open dag in februari, kan het niet wachten? Neem dan even contact met ons op.

Wil je minilessen of een open dag bezoeken? Check dan de agenda op onze website.