Gezond leven gezond gedrag

Date

“Heel fijn voor de leerling maar ook voor de leerkracht en de school dat de leerlingen letterlijk goed in hun vel zitten”, aldus docent Hanneke Vink, de coördinator van de Gezonde school Aeres VMBO Velp. Wij zijn er trots dat we met zijn allen het vignet Gezonde School weer behaald hebben. Met dit vignet laat Aeres Velp zien dat de school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen.

Gezond leven, gezond gedrag!

Het doel van de Gezonde School-aanpak is een gezonde school vanzelfsprekend te maken voor leerlingen en studenten. Werken aan gezondheid op school loont. Hierbij gaat het niet alleen om gezonde broodjes en lekker water uit de kantine maar juist om het geheel. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, betere nachtrust, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Zo zorgt Aeres voor de bevordering van actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én heeft de school aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van haar leerlingen.

Hanneke Vink: ‘onze school heeft bovendien speciale aandacht voor het themacertificaat relaties en seksualiteit. Zo organiseren we de dag van de liefde en geven we extra lessen seksuele en relationele vorming. We hebben een groep leerlingen die actief meedenkt over het inclusieve klimaat in de school zodat iedereen zich prettig voelt in de school. In de lessen blijven we in gesprek met de leerling om te helpen goede keuzes te maken en eigen verantwoordelijkheid te nemen. Zo helpen we de leerling om hun eigen identiteit te vinden in die lastige puberteit met o.a. groepsdruk, verliefdheid en andere problemen.”

Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties. Wilt u meer weten over (het vignet) Gezonde School? Kijk dan op www.gezondeschool.nl