Brugklasser Maureen, politicus in de dop

Date

‘Wauw, ben zo trots op mijn mentorleerling Maureen Combé! Deze eerstejaars van Aeres VMBO Velp nam onlangs voor haar maatschappelijke stage een kijkje in de Tweede kamer.” Aan het woord is Charina de Vries, docent voeding bij de Velpse school. “Maureen mailde me haar verslag en zei hoe tof ze het vond om dit mee te maken. En ja ze wil nog steeds de politiek in, het blijft haar droom om dan als eerste te zorgen dat het minimumloon omhoog gaat.”

Ondanks dat haar maatschappelijke stage pas in de tweede klas is, konden ze het toch dit jaar al regelen. Samen met haar oma ging ze met de trein naar Den Haag, waar ze werd opgevangen door de secretaresse van de fractievoorzitter. Zo woonde ze een debat bij over stikstof en mocht bij een gesprek aanwezig zijn die PvdA’er Mohammed Mohandis voerde met organisatie Jantje Beton die zich inzet voor gratis speelruimten in Nederland. Al met al een heel geslaagde dag.

Zelf heeft Maureen al jong geleerd hoe ze met geld om moet gaan. Haar ouders zijn gescheiden en hebben het niet breed. Zij zou zich later dan ook graag inzetten voor de minder bedeelden in dit land. ‘Maar eerst wil ik na het vmbo de havo nog doen’, vertelt ze. “Tot die tijd volg ik de politiek natuurlijk en misschien mag ik nog wel een derde keer meelopen in Den Haag, Ja want op de basisschool ben ik ook al eens geweest, dat had mijn oma toen geregeld.

We gaan vast nog veel van Maureen horen. Ze weet nu precies hoe een debat gaat!