Aeres VMBO Maartensdijk kleurt Paars

Date

Vrijdag 13 december was het Paarse Vrijdag en ook Aeres VMBO Maartensdijk deed mee aan deze actiedag.

Jezelf kunnen zijn is een feest!

Vrijdag 13 december was het Paarse Vrijdag en ook Aeres VMBO Maartensdijk deed mee aan deze actiedag. Uitgangspunt voor deze dag is dat iedere leerling en docent zich veilig moet kunnen voelen op en rondom school ongeacht of iemand lesbisch, homo, bi, transgender of interseks is. Bij de ingang stond er een grote ballonnenboog en aan de vlaggenmast hing de regenboogvlag om aan te tonen dat ook Aeres VMBO Maartensdijk deze actiedag volmondig ondersteund. Bij binnenkomst konden de leerlingen een paars bandje en/of een paarse krans ophalen, zich laten schminken en gebruik maken van de nagellakstudio.

Wethouder gemeente De Bilt en voorzitter COC Midden-Nederland op bezoek

Klas 2D kreeg dit jaar een extra voorlichting over Paarse Vrijdag. Eerst kregen ze een introductie-les. Hierin werd gesproken over wat de betekenis van de afkortingen LHBTi+ is en wat de leerlingen daarvan vonden. In het tweede uur werd de klas bezocht door wethouder Anne Brommersma van gemeente de Bilt en de voorzitter van COC Midden-Nederland Simon Timmerman. Zij gingen in gesprek met de leerlingen over onder andere seksuele diversiteit/veiligheid op school/ jezelf kunnen zijn. Ook kregen de leerlingen de ruimte om vragen te stellen.

Aan het einde van de les overhandigde de wethouder van gemeente De Bilt, de regenboogvlag aan Gerda Casteel (directeur Aeres VMBO Maartensdijk), Koen van Kessel (docent en organisatie Paarse Vrijdag ), Niels van Schuijlenborgh (leerling) en Andrea Stolk (leerling). De voorzitter van het COC ontving het beleidsplan LHBTi+ vanuit de gemeente De Bilt.