Goedkeuring implus technisch onderwijs regio de Bilt

Date

Het ministerie OCW heeft de plannen voor de verbetering van het technisch onderwijs in de regio De Bilt, Zeist, Wijk bij Duurstede goedgekeurd. Afgelopen maanden hebben de regionale vmbo’s, samen met het mbo en bedrijfsleven intensief gewerkt aan de ontwikkeling van de plannen. De regio is trots op het resultaat.

De komende 4 jaren is ruim 4 miljoen euro beschikbaar om ervoor te zorgen dat meer jongeren kiezen voor een technische vervolgopleiding en voldoende technische vakmensen worden opgeleid. Om dit te bereiken is het belangrijk dat er meer techniek in het voortgezet onderwijs beschikbaar is. Naast het ontwikkelen van vernieuwende en innovatieve lesprogramma’s voor het gehele vmbo, krijgen docenten ruimte om de lessen te ontwikkelen en elkaar te inspireren en wordt techniek zichtbaar gemaakt op het basisonderwijs. Door een nauwe samenwerking met het mbo en bedrijfsleven sluiten programma’s aan op vervolgonderwijs en toekomstige banen.

Een prachtige uitdaging die de regio met enthousiasme, met elkaar aangaat. Het project is een samenwerking van de regionale vmbo’s: Aeres VMBO Maartensdijk, Aeres MAVO Bilthoven, Revius Lyceum Wijk bij Duurstede, Openbaar vmbo en mavo Zeist, Christelijk Lyceum Zeist, Christelijk College Zeist, Seyster College Praktijkonderwijs samen met de regionale MBO’s en het regionale bedrijfsleven.

Vanaf 1 januari 2020 wordt gestart met de uitvoering van het plan. Voor een goede uitvoering zijn we op zoek naar een Programmanager. Heeft u vragen of wilt u bijdragen? Neem contact op met Gerda Casteel, directeur Aeres VMBO Maartensdijk g.casteel@aeres.nl