Wethouder onder indruk van Aeres VMBO Lelystad

Date

‘De leerling staat centraal en dat is ook echt zo bij jullie.’ Met een goed gevoel blikt onderwijswethouder Elly van Wageningen terug op het werkbezoek dat zij maandagmiddag bracht aan het Aeres VMBO Lelystad. ‘Als je zoals jullie de kwaliteit kunt borgen, dan ben je er', aldus de wethouder.

Het bezoek begon met een presentatie over het vernieuwde vmbo, Kansz (huiswerkbegeleiding) en de talentvakken die leerlingen uit het derde en vierde leerjaar vanaf het schooljaar 2018/2019 kunnen volgen. Zij mogen een keuze maken uit de volgende vakken: sport & organisatie, kunst & cultuur, food, dier, groen, techniek en ondernemen. Ook de extra vakken waardoor leerlingen een TL-diploma kunnen behalen, kwamen aan bod.

Arrangementsklas

Daarna stond de arrangementsklas op het programma, een klas voor kinderen die tussen de wal en het schip dreigen te vallen als het aankomt op de keuze voor het praktijkonderwijs of regulier onderwijs. Van Wageningen nam ruim de tijd om zich over dit onderwijstraject te laten informeren en ging serieus in gesprek met Emir, die het maar wat mooi vond dat de wethouder juist bij hem in de klas kwam kijken.

Debat

Als voorzitter van de jury volgde zij het debat over wel of geen alcoholvrije discotheek in Lelystad. Na afloop riep zij de tegenstanders tot winnaar uit. Nipt, dat wel, maar simpelweg omdat die betere argumenten hadden. ‘Er zijn leden van de gemeenteraad die van jullie nog iets kunnen leren. Waarom komen jullie niet eens een keertje bij ons in de raad kijken?’ De uitnodiging viel goed bij de leerlingen. Nadat Carlo haar een bloemetje had overhandigd en haar feliciteerde met haar titel ‘beste vrouwelijke lokale bestuurder,’ was het tijd voor het zorggedeelte.

Diepte- en breedtezorg, ze kwamen allebei aan bod. Van Wageningen, die de school al vele jaren volgt, is onder de indruk van de wijze waarop de zorg is georganiseerd. ‘Er heerst rust bij jullie op school en dat valt mij iedere keer weer op als ik deze locatie bezoek. ’De debaters die het lokaal opruimden waren het voor één keer wel met elkaar eens: ‘Wat een tof mens die wethouder, van mij mag ze zo weer komen,’ zei Jason die echt van plan is om een keertje naar de raad te gaan.

Bron: Flevopost

Talent voor groei