Gala eindexamenleerlingen Aeres VMBO Lelystad in Corneel

Date

Afgelopen donderdag vond het gala van Aeres VMBO Lelystad plaats in Corneel. Het gala is een jaarlijks evenement waarbij de leerlingen van het middelbaar onderwijs hun eindexamenperiode feestelijk afsluiten. 

Zo’n 140 leerlingen kwamen aan in stijl; galajurken, smokings en bijzondere vervoersmiddelen zoals motoren, een brandweerwagen en politieauto, oldtimers en zelf paarden. Ze werden onder luid applaus ontvangen door hun leerkrachten en publiek langs de kant. Vervolgens mochten ze poseren onder de ballonnenboog waar er foto’s werden gemaakt van de prachtig geklede leerlingen.

Lees verder onder de foto

Binnen werd er gefeest op de muziek van DJ Vincent. Een hapje en drankje mocht natuurlijk niet ontbreken. Ook werd er gestemd op de Koning en Koningin van het Gala die vervolgens op het podium werden gekroond door de decanen.

Lees verder onder de foto

De leerlingen hebben allemaal het examen afgerond en wachten nu in spanning af of ze geslaagd zijn. Op 12 juni wordt iedere leerling hierover telefonisch geïnformeerd door de eigen mentor. Daarna kunnen de geslaagden hun cijferlijst ophalen én een vlag die volgens traditie samen met de rugzak aan de vlaggenmast gehangen kan worden.