Baas van Morgen

Date

Op donderdag 6 juni vond Baas van Morgen plaats op Aeres VMBO Lelystad. Twaalf kinderen uit het derde leerjaar werden door twaalf bazen opgehaald om een dag op de stoel van een CEO, teamchef of politicus teĀ  zitten.

Om 8.30 uur werden de leerlingen op school opgehaald met de bedrijfsauto, waarna ze samen met alle Bazen van Vandaag én Morgen een ontbijt geserveerd kregen bij Triade Vitree.

Daarna ging elk koppel op pad. Ze schoven bijvoorbeeld aan bij vergaderingen, gingen mee naar de bouwplaats of deden onderzoek naar de waterkwaliteit.

De leerlingen mochten onder andere meelopen bij Agora Theater, Coloriet, Lelystad Airport, Politie Lelystad en Provincie Flevoland.

Baas van Morgen is een samenwerking tussen Aeres VMBO Lelystad en JINC, een organisatie die zorgt dat leerlingen uit wijken met veel sociaaleconomische achterstand meer inzicht krijgen in de arbeidsmarkt én in hun eigen talenten.

Het meelopen met de Baas van Vandaag geeft de kinderen zelfvertrouwen, energie en bredere horizon. Ze ontdekken hoeveel beroepen er bij ‘hun’ bedrijf bestaan en wat ze leuk vinden. Ook doen ze waardevolle contacten op voor later.