Alle leerlingen Aeres VMBO Lelystad geslaagd voor Cambridge English

Date

Na het grote succes van vorig schooljaar, zijn 31 leerlingen van het Aeres VMBO Lelystad de uitdaging aangegaan door zich aan te melden voor Cambridge English. Een extra vak boven op hun huidige curriculum. Ook dit jaar is er weer een slagingspercentage behaald van 100% en één vmbo BBL-leerling heeft zelfs kunnen aantonen dat haar Engels op universitair CEFR C1 niveau ligt.

Cambridge English heeft als doel om leerlingen naar een hoger spreek-, lees-, luister- en schrijfniveau Engels te tillen. Aan het eind van het programma ontvangen de leerlingen een internationaal erkend certificaat. Het Cambridge English programma is voor alle eindexamenleerlingen van Aeres VMBO Lelystad van elk vmbo niveau. Naast het reguliere programma Engels, volgen zij één extra les per week en doen zij examen in Engels én Cambridge English.

Lees verder onder de foto

Vlak voor hun examens zijn de leerlingen naar Londen afgereisd om hun Engelse taalvaardigheid nog een laatste boost te geven. Op donderdag 18 april 2024 hebben zij het Cambridge examen afgelegd op CEFR B1 of B2 niveau. De Cambridge examens bestaan uit vier losse examens elk gefocust op één van de bovengenoemde Engelse taalvaardigheden.

Na een aantal weken te hebben gewacht op de uitslag bleek dat wederom alle leerlingen hun Cambridge certificaat hebben behaald. Op vrijdag 28 juni jl. hebben deze leerlingen het Cambridge traject op feestelijke wijze afgesloten in de vorm van een Cambridge Graduation Ceremony. Tijdens deze ceremonie hebben de leerlingen, geheel in toga, hun certificaat in ontvangst mogen nemen.

Door het grote succes van de afgelopen twee jaar zijn de Cambridge groepen voor komend schooljaar alweer gevuld. Het Cambridge English programma zal voortaan elk jaar aan de examenleerlingen van Aeres VMBO Lelystad aangeboden worden.