Aeres VMBO Lelystad en Porteum geven concert tegen eenzaamheid

Date

Op donderdagavond vond in het theater van Porteum in Lelystad een bijzonder concert plaats. Leerlingen van Aeres VMBO en Porteum speelden samen prachtige muziek voor een publiek van ongeveer 200 ouderen uit Lelystad.

Dit evenement was onderdeel van de Coalitie Een Tegen Eenzaamheid en markeerde een bijzondere samenwerking tussen de twee scholen, de gemeente Lelystad en verschillende partners binnen de coalitie.

De avond bood een gevarieerd muzikaal programma met optredens variƫrend van piano tot strijkkwartetten, van zang tot rockbands. Het publiek genoot zichtbaar van de muziek en de sfeer, wat de avond tot een groot succes maakte en naar meer deed smaken.

Lees verder onder de foto

De Lelystadse wethouder Annemieke Messelink zei hierover: "Dit was een bijzondere avond. Ik ben blij met de samenwerking met Aeres VMBO Lelystad en Porteum die laten zien dat onderwijs meer is dan in de schoolbankjes zitten. En met Humanitas, OSOL, Open je Hart en Resto van Harte die hun deelnemers uitgenodigd hebben om deze leuke avond te beleven."

Deze avond toonde de kracht van muziek om jong en oud te verbinden en benadrukte het belang van gemeenschapsprojecten in de aanpak van eenzaamheid. De samenwerking tussen Aeres VMBO en Porteum heeft een blijvende indruk achtergelaten en biedt een inspirerend voorbeeld van hoe onderwijsinstellingen een positieve impact kunnen hebben op de bredere gemeenschap.