Het Groene Lyceum groeit!

Date

Het gaat goed met Het Groene Lyceum! Dit schooljaar hebben weer bijna 500 leerlingen in Nederland gekozen voor deze praktische leerroute. Voor veel leerlingen is dat een goede keus, omdat zij goed kunnen leren en meer aan kunnen dan het vmbo, maar wel graag praktisch bezig willen zijn. Op deze manier doen ze in zes jaar tijd het vmbo én het mbo zodat ze optimaal voorbereid zijn op het hbo.

Perfecte mix tussen theorie en praktijk

“We zijn enorm blij om te merken dat leerlingen steeds beter de weg naar Het Groene Lyceum weten te vinden”, geeft projectmanager Yvette Giaux aan. “En dat is eigenlijk ook niet zo gek. Leerlingen die deze leerroute volgen, geven aan dat ze de perfecte mix tussen theorie en praktijk krijgen. De praktijk zit niet alleen in de stages, maar ook in de manier waarop je leert. En dat is veel door projecten. Leerlingen voeren onderzoek uit, werken samen met klasgenoten en presenteren de resultaten. Zo zijn ze praktisch bezig én bouwen ze aan hun theoretische kennis.”

Goede voorbereiding op het hbo

Leerlingen die Het Groene Lyceum hebben gedaan geven aan dat het voor hen een goede voorbereiding was op het hbo. “Op het Groene Lyceum maak je veel verslagen en dat heeft mij geleerd om verantwoordelijk te zijn voor het maken en het tijdig inleveren van de verslagen”, vertelt een van de leerlingen. “Ik heb een goede werkdiscipline gekregen en daar heb ik nu profijt van.”

Jongeren stromen na Het Groene Lyceum door naar allerlei hbo-opleidingen. Zo zijn er studenten die verder leren in de groene sector, zoals dier- en veehouderij en agrarisch ondernemerschap, maar ook studenten die een heel andere kant op zijn gegaan. Voorbeelden daarvan zijn verpleegkunde, de pabo, communicatie en multimedia design en werktuigbouwkunde.

Nieuw: Het Groene Lyceum in Leeuwarden!

Aeres VMBO & MBO Leeuwarden biedt Het Groene Lyceum vanaf schooljaar 2024-2025 aan. Wil je meer weten of wil je je aanmelden voor de Doemiddag op 14 februari 2024? Kijk dan op deze pagina. Op de landelijke website van Het Groene Lyceum kun je meer lezen over de ervaringen van leerlingen met deze praktische leerroute.