Partybus voor gediplomeerden Aeres Praktijkonderwijs

Date

Voor de 31 gediplomeerden van Aeres Praktijkonderwijs was het een grote verrassing maandag 29 juni. Een partybus met toebehoren zoals een rookmachine en veel muziek stopte bij alle leerlingen voor de deur om een corona-proof diploma-uitreiking te doen. Onder toeziend oog van teamleider, mentor en natuurlijk de ouders zette elke leerling zijn handtekening op het welverdiende diploma. Alleen maar trotse en blije gezichten! Maar liefst 6 uur lang trok de partybus door de polder!

Voor het eerst een echt diploma

Dit jaar was het extra bijzonder omdat alle leerlingen van praktijkonderwijs voor het eerst een echt diploma krijgen. Tot dit jaar kreeg een leerling aan het eind van zijn praktijkonderwijstijd een getuigschrift. Dat beleid is door het ministerie van onderwijs aangepast. Voor leerlingen is het heel belangrijk om middels een diploma erkenning te krijgen voor hun schooltijd.

Mbo 1 of aan het werk

Aeres Praktijkonderwijs Emmeloord is een praktijkgerichte opleiding voor leerlingen die een persoonlijke aanpak nodig hebben. Het onderwijs richt zich op wonen, werken, burgerschap en vrije tijd. Het doel is om leerlingen zo zelfstandig mogelijk te laten functioneren in de maatschappij. De helft van de gediplomeerden gaat op voor een mbo-1 diploma via het entree traject. De andere helft stoomt uit in werk en hebben allemaal een arbeidsplaats gevonden.