Noodopvang door scholen en kinderdagverblijven

Date

Scholen, kinderdagverblijven en BSO’s in heel Nederland zijn gesloten tot maandag 6 april 2020. Het gaat om scholen in het basisonderwijs, speciaal onderwijs, voortgezet onderwijs en het mbo. Voor kinderen van ouders die werken in cruciale beroepen is er noodopvang geregeld.

Scholen, kinderdagverblijven en BSO’s in heel Nederland zijn gesloten tot maandag 6 april 2020. Het gaat om scholen in het basisonderwijs, speciaal onderwijs, voortgezet onderwijs en het mbo. Voor kinderen van ouders die werken in cruciale beroepen is er noodopvang geregeld. Zo kunnen deze ouders blijven werken. In Almere betekent dit dat deze kinderen sinds afgelopen maandag worden opgevangen door hun eigen kinderdagverblijven en scholen. Alleen waar strikt noodzakelijk, wordt hiervan in goed overleg afgeweken.   Op deze wijze wordt de gezondheid en veiligheid van Almeerse kinderen en de medewerkers beschermd én is er zo min mogelijk verandering voor hen in deze al zo hectische tijd.

Uiteraard is er, conform de richtlijnen van het RIVM, geen noodopvang als de kinderen gezondheidsklachten hebben zoals een snotneus, hoesten, keelpijn of koorts.  De gemeente Almere, kinderopvangorganisaties en scholen werken intensief samen om deze opvang zo goed mogelijk te regelen. Door de goede ervaringen die we hebben met de huidige oplossing, wordt de werkwijze rondom de noodopvang de komende twee weken op dezelfde manier voortgezet. Wethouder Roelie Bosch van onderwijs is onder de indruk van de inzet van alle betrokken partijen: “Wij hebben veel waardering voor iedereen die bij de noodopvang betrokken is. Ook willen wij onze waardering uitspreken voor al het personeel in het onderwijs in Almere die zich de afgelopen week hebben ingezet om onderwijs op afstand te organiseren”.

Vragen ouders
Ouders die vragen hebben over de opvang van hun kinderen in de huidige situatie kunnen het best contact opnemen met het kinderdagverblijf of de school van hun kind. Blijven er vragen onbeantwoord? Neem dan contact op met de gemeente Almere door te bellen met 14 036 of door een mail te sturen naar leerlingzaken@almere.nl.

Bekijk de lijst van vitale beroepsgroepen.