Cabaretvoorstelling door Robbert Jan Proos

Date

ALMERE – Op donderdag 8 november hebben leerlingen van Aeres VMBO Almere de voorstelling ‘’(R)echt vooruit’’ van cabaretier Robbert Jan Proos mogen bewonderen. Een gekke, grappige en soms wat gewaagde voorstelling. Het cabaret was een echte eyeopener voor de leerlingen.

In de voorstelling, gegeven door Robbert Jan Proos, werden de vijf fasen van liefdesverdriet uitgelegd en dat dit eigenlijk een universeel verdriet is of je nu homo of hetero bent. Zijn grappige wereld met liefde en teleurstellingen zorgde voor hilariteit bij de leerlingen en docenten. Grappige voorbeelden en lastige situaties wisselden elkaar af en waren af en toe akelig herkenbaar voor het publiek.

De cabaretvoorstelling was voor Aeres VMBO Almer een mooi moment om even stil te staan bij het onderwerp geaardheid en aanvaarding in de week van het respect.

De voorstelling van Robbert Jan Proos was de eerste culturele activiteit voor het vak CKV. De podiumkunsten zijn een ckv-onderdeel en cabaret sluit bij dit onderdeel perfect aan. Vanuit het diversiteitsteam werd deze voorstelling ook ondersteund vanwege de thematiek ‘’geaardheid en jezelf mogen zijn’’.

Talent voor groei