Aeres VMBO Almere wint Gouden Schoolkantine Schaal 2017!

Date

Aeres VMBO Almere is opnieuw in de prijzen gevallen en heeft de Gouden Schoolkantine Schaal 2017 van het Voedingscentrum verdiend. Hiermee laten wij zien dat de schoolkantine gezond is ingericht.

Aeres VMBO Almere heeft hard gewerkt om de kantine gezonder te maken. Een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod staan centraal in hun gezonde schoolkantine. Het oog van leerlingen valt meteen op de keuze in gezonde broodjes, groente en fruit en er is altijd water beschikbaar in de vorm van een watertappunt en flesjes. De leerlingen zijn blij met dit aanbod dat verleidt om gezonder te kiezen.

De school heeft de kantine gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS. De visie erachter: jongeren zijn de toekomst. Willen we dat zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook op school gezond kunnen eten en drinken. Zij brengen hier immers een groot deel van hun tijd door. Ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, helpt hen een gezond eetpatroon te ontwikkelen.

Talent voor groei