Groene vlag voor Aeres VMBO Almere

Date
 

Aeres VMBO Almere verdient Groene Vlag

Aeres VMBO Almere is sinds een aantal jaren een Eco-school. Dit betekent dat we in verschillende vormen en op verschillende manieren aandacht besteden aan het begrip duurzaamheid. Om Eco school te blijven wordt er om de 2 jaar een audit georganiseerd waarbij je je als school opnieuw moet bewijzen het predicaat Eco school te verdienen en de groene vlag hiervoor te ontvangen. Recent heeft er weer een audit plaatsgevonden. Zowel medewerkers als leerlingen zijn hierbij betrokken geweest en hebben samen met het Eco team (leerlingen uit verschillende jaren) de audit voorbereidt en de Eco schools organisatie verteld en laten zien wat Aeres op dat vlak allemaal doet.

 

De Groene Vlag werd 28 juni jongstleden door de internationale organisatie van Ecoschools aan ons uitgereikt en gehesen. Om dit feestelijk moment niet ongemerkt voorbij te laten gaan werd dit door medewerkers en leerlingen gevierd.

 

Wat is Ecoschools?

De Groene Vlag is een keurmerk voor scholen die duurzame stappen zetten – groot of klein – en daarbij leerlingen centraal stellen. Met hun acties geven ze duurzaamheid een vaste plek in het onderwijs en wordt duurzaamheid zichtbaar in het gebouw en de omgeving. Iedereen in en rond de school wordt uitgenodigd om mee te werken aan de verandering.