Voor leerlingen

Je bent bijna klaar met de basisschool. Tijd om een leuke middelbare school te kiezen! Ben je gek op dieren, eten & drinken en natuur? Ben je graag actief bezig? Dan is Aeres VMBO een school voor jou. Een nieuwe school is best spannend, maar hier is het persoonlijk en veilig. Er gebeurt altijd wel wat en de sfeer is gezellig. Je maakt zó nieuwe vrienden.

Respect voor de wereld om je heen

Aeres VMBO is een vmbo-groenschool. Je krijgt dezelfde vakken als op andere vmbo-scholen, zoals Nederlands en wiskunde. Het verschil is dat je ook het profielvak Groen volgt. Natuur en milieu, gezonde voeding en duurzaamheid: daar gaat het om. Je leert hoe belangrijk een groene toekomst is. Daarnaast leer je met veel zelfvertrouwen zorgen voor alles wat groeit en bloeit. Je gaat met respect om met de mensen, dieren en natuur om je heen. 

Veel leuke dingen doen

School moet natuurlijk wél leuk zijn! Onze leerlingen doen daarom veel leuke dingen. Wat denk je van schoolfeesten, themaweken en excursies? Daarnaast zetten leerlingen zich vaak in voor vrijwilligersprojecten. Op de social media pagina's van onze scholen zie je wat er nog meer voor leuks gebeurt op school.

Leren door zelf te doen

Ben je graag lekker praktisch bezig? Mooi! De vakken in het profielvak Groen draaien namelijk om de praktijk. Je gaat zelf aan de slag met dierverzorging, planten en bloemen, techniek en kooklessen. Want door te doen, leer je het snelst.

Kies zelf je keuzevakken

De eerste twee leerjaren volg je algemene vakken en het profielvak Groen. Vanaf leerjaar 3 kies je ook beroepsgerichte keuzearrangementen. In de richting Groen, maar ook in andere richtingen. Elk keuzearrangement heeft verschillende keuzevakken. Welke dat zijn, hangt af van de leerweg die je volgt en op welke school je zit. Op de website van locatie lees je daar meer over.

Veel persoonlijke aandacht

Natuurlijk wil je een fijne schooltijd mét goede resultaten! Daarom krijg je veel persoonlijke aandacht. Je hebt je eigen mentor. Het is zijn taak om jou goed te begeleiden. Bij hem kun je dan ook altijd terecht. Heb je extra hulp nodig? Dan kun je begeleiding op maat krijgen.

Meedoen aan Skills wedstrijden

Wil je graag extra uitgedaagd worden? Dan is meedoen met de skills wedstrijden misschien wel iets voor jou. Nog niet alle locaties van onze school doen mee aan de Skills wedstrijden, dus vraag het na. 

Wil je verder leren?

De vmbo-opleiding duurt vier jaar. Als je je diploma hebt gehaald, kun je makkelijk doorleren. Je kunt bijvoorbeeld een mbo-opleiding gaan volgen. Dat kan bij een groenopleiding van Aeres MBO. Met het profiel Groen kun je alle kanten op. Wil je iets heel anders gaan doen? Kies dan voor een andere mbo-opleiding. Ook de havo is mogelijk, als je een diploma in de gemengde leerweg of de theoretische leerweg hebt gehaald.

Kom kijken tijdens de open dagen!

Ben je nieuwsgierig geworden? Leuk! Kom dan vooral een kijkje nemen tijdens één van onze Open dagen.