VMBO team provinciaal kampioen Bloemwerk

Date

Velp, 25 januari 2019

“Wat? Echt?” Anisha, Maud en Michelle konden het niet geloven, ze wonnen de wedstrijd Bloemwerk van Skills Talents en verdienden daarmee een ticket voor het Nederlands kampioenschap in het provincieteam ‘Gelderland Giants’. Afgelopen vrijdag organiseerde Aeres VMBO Velp de Skills wedstrijden in de beroepsrichtingen Bloemwerk, Economie & Ondernemen en Tuinontwerp & Aanleg. Tien scholen uit Gelderland kwamen met hun teams naar Velp tijdens het druk bezochte open huis van Aeres VMBO.

Naast de ervaring om mee te doen werden de bloemteams ook communicatief uitgedaagd omdat Omroep Gelderland spontaan langskwam, de wedstrijd filmde en vragen stelde aan de toch al zenuwachtige meiden over het vak en hun passie voor bloembinden (een heel leuk verslag hierover is te vinden op de website van Omroep Gelderland )

Het team uit Velp had echt niet verwacht te winnen omdat de andere vier schoolteams opvallend mooi bloemwerk hadden samengesteld. De techniek en de onderlinge samenwerking gaf voor de deskundige jury de doorslag voor de score van 80,83%. Michelle van Dijk, Maud van Hummel en Anisha Benedick stonden te springen van geluk met de verdiende eerste plek en het ticket voor 20 t/m 22 maart, de nationale finale in de RAI van Amsterdam. Van Lodensteincollege uit Hoevelaken werd tweede met 77,17% en Helicon uit Kesteren behaalden de derde plek met 70%.

Uitslagen Tuinontwerp & aanleg en Economie & ondernemen

Bij Tuinontwerp & aanleg won het team van Helicon VMBO Kesteren met 87%, O.R.S. Lek en Linge uit Geldermalsen werden tweede met 84,01% en Aeres VMBO Velp derde met 81,68%. Bij de wedstrijd Economie & Ondernemen won het team van SG Marianum uit Groenlo met 80,27%, O.R.S. Lek en Linge behaalde de tweede plaats met 69,27% en De Meerwaarde werd derde met 64,07%.

Over Skills Talents

Skills Talents zijn teamvakwedstrijden (10 onderdelen) voor laatstejaars vmbo’ers. Deelnemende leerlingen krijgen hier een podium om hun talenten te laten zien. De opdrachten die de leerlingen tijdens de wedstrijden uitvoeren, zijn ontwikkeld door docenten en sluiten daarom aan bij het lesprogramma. De vakwedstrijden worden georganiseerd door de stichting Skills Netherlands in samenwerking met mbo-scholen. Een vakkundige jury vanuit het beroepenveld beoordeelt. Overige informatie en de uitslagen zijn na de wedstrijden te vinden op www.skillstalents.nl.