Tweeduizend euro voor EduKans

Date

Een maand lang heeft klas 1 van Aeres VMBO Velp allerlei acties gedaan om zoveel mogelijk sponsoren te vinden voor EduKans. Dit project zorgt er voor dat het onderwijs in derde wereld landen verbetert. Directeur Mayke Rensen heeft vorige week het eindbedrag van €2.000,= kenbaar gemaakt in een volle aula met vmbo-leerlingen.

Het is niet zo vanzelfsprekend dat ieder kind onderwijs krijgt, goed om hier eens bij stil te staan en over te praten met elkaar. Maar belangrijker nog is de actie die het oplevert. Het gesponsorde geld wordt gebruikt om CorrectBooks aan te schaffen. Dit is een uitwisbaar schrift die kinderen in Uganda gebruiken om jarenlang goed onderwijs te kunnen krijgen.

Winnaar hoogste bedrag
Timo Lensink uit 1A heeft de individuele prijs gewonnen met het bedrag van €125,80. Klas 1B had samen het hoogste bedrag bij elkaar gekregen, te weten € 747,=. Docent Iris Scheerder: “We zijn niet alleen ontzettend trots op de harde inzet en werk van de prijswinnaars maar ook op het enthousiasme en inzet van alle eersteklassers!”

Meer over EduKans
Wereldwijd gaan 258 miljoen kinderen en jongeren niet naar school of ze stoppen voortijdig met hun opleiding. Veel kinderen die wel naar school gaan leren daar veel te weinig. Hierdoor hebben zij weinig kans om aan een betere toekomst te werken. Jaarlijks helpt Edukans het onderwijs van duizenden kinderen en jongeren verbeteren. Zodat zij zich ontwikkelen en ontdekken waar ze goed in zijn. Onderwijs biedt deze kinderen en jongeren de kans van hun leven.