Team Aeres Velp traint voor posbankloop

Date

Een team, met 31 sportieve leerlingen, van Aeres VMBO Velp, doet zondag 30 september a.s. mee aan de Posbankloop. Deze loop heeft volgens de kenners het mooiste hardloopparcours van Nederland. Samen met drie docenten lopen de veelal tweedejaars leerlingen de 6,4 km.
Onder het motto ‘plezier is bewegen’ konden de leerlingen zich opgeven voor de loop. Dit is een geweldige manier om kennis te maken met de loopsport in de bosrijke omgeving van de school. Ter voorbereiding traint de jeugd twee keer met elkaar.

Paul van Rooijen

Bij de eerste training was de bekende marathonloper Paul van Rooijen aanwezig om goede technieken en tips mee te geven bijv.: “Concentreer je op je armen en beweeg die in 90 graden vanaf achter je rug heen en weer, je zult merken dat je benen vanzelf meegaan!” Hij observeerde de vmbo’ers qua looptechniek en gaf speciale tips om bulten te overleven. “Onze leerlingen waren lekker moe maar super enthousiast en hebben veel geleerd”, aldus Jules van Meeteren, de gymdocent.

Aanmoedigen 30 september 2018

De start van de 6 km Posbankloop is om 13.00 uur en gaat langs onze school richting tennispark Beekhuizen. Vervolgens de beruchte Posbankklim, De Muur van Aalbers en een 500 meter lange klim op de Emmapiramide met apart sprintklassement. Via Rozendaal gaan de hardlopers naar de finish op de Rozendaalselaan in Velp. Onderweg worden ze door diverse muziekbands geholpen om goed in het ritme te blijven.

Rond 13.05 uur/13.10 uur komen de lopers, die 30ste september, langs Aeres Velp aan de Beukenweg, waar de leerlingen en docenten ter hoogte van de Kiss and ride, door medewerkers en medeleerlingen van de school worden aangemoedigd. U bent hier ook van harte welkom.

Talent voor groei