4 leerwegen VMBO

Bij Aeres VMBO Maartensdijk kan uw kind vier verschillende leerwegen volgen:

  • basisberoepsgerichte leerweg (bb)
  • kaderberoepsgerichte leerweg (kb)
  • gemengde leerweg (gl)
  • theoretische leerweg (tl)

Dit kan ook als uw kind een indicatie Leerwegondersteunend onderwijs (lwoo) heeft. 

vmbo-bb en vmbo-kb

Leerlingen op onze school krijgen in de basisberoepsgerichte leerweg (bb) en de kaderberoepsgerichte leerweg (kb) een combinatie van praktijkvakken en theorievakken. Dit betekent dat ze niet de hele dag met hun neus in de boeken zitten! Ze zijn bezig met algemene vakken zoals Nederlands, Engels, wiskunde én met een beroepsgericht programma. Het beroepsgericht programma bestaat uit het profielvak Groen en een aantal beroepsgerichte keuzevakken.

gemengde leerweg (gl)

Net als bij de theoretische leerweg volg je algemene vakken op mavoniveau. Daarnaast volg je een kort beroepsgericht programma en doe je examen in een beroepsgericht vak. Met je gl-diploma kun je doorleren op mbo-niveau 4. Als je de gemengde leerweg met een extra theorievak succesvol afsluit, krijg je bij Aeres een tl-diploma (mavo).

vmbo theoretische leerweg (tl)

In de theoretische leerweg (tl) volgen de leerlingen het reguliere tl-programma van algemene vakken dat is ingericht op hun tempo en hun keuze. Leerlingen hebben volop kansen en keuzes. Onder begeleiding van een docent gaan ze zelfsturend aan de slag. Leerlingen kunnen kiezen voor extra begeleiding of verdieping van vakken waar ze goed in zijn en die ze leuk vinden.

Leerwegondersteuning (lwoo)

Heeft uw kind iets meer ondersteuning nodig bij het leren en de theoretische vakken? Dan krijgt hij/zij les in kleinere klassen, met meer praktijk en meer begeleiding. In welke klas uw kind wordt geplaatst, is afhankelijk van het advies van de basisschool en de resultaten van de testen die hij/zij bij ons heeft gemaakt.

Wilt u meer weten over onze leerwegen? Neemt u dan contact met op ons: vmbo.maartensdijk@aeres.nl, bel 088 020 5500 of bezoek onze school.