Heb je vmbo-advies? En ben je sportief en ondernemend? Dan is de Outdoorklas van Aeres VMBO Maartensdijk misschien wel iets voor jou.

Naast het normale vmbo-programma krijg je praktijklessen in drie verschillende modules. Hierin maak je kennis met veel verschillende sporten en outdoor activiteiten. Ook maak je kennis met de praktijk, de theorie en met het zijn van (sport)activiteitenleider.

 

Theorie tijdens praktijklessen

In de Outdoorklas zit de theorie verwerkt in de praktijklessen. Zonder een goede theoretische achtergrond kun je geen praktijklessen volgen, dus dit gaat hand in hand. De theorie is een goede basis voor het uitvoeren van een sport of outdoor activiteit. En een nog betere basis bij het leiden van deze sporten en activiteiten. Je gaat bijvoorbeeld leren een formulier voor een lesvoorbereiding te maken en te beoordelen!

Praktijklessen

In de praktijk gaan de leerlingen in drie verschillende modules aan het werk:

  • De eerste module bestaat uit kennismaken en de eigen vaardigheid in een tal van leuke activiteiten en sporten ontdekken en laten zien.
  • De tweede module bestaat uit het onderdeel outdoor. Je gaat de buitenlucht in en maakt kennis met alles wat outdoor te bieden heeft.
  • De derde module is gericht op de les, het leiden van een spel- of sportactiviteit en de daarbij horende evaluaties tussen de leerlingen en de docent. Hierbij speelt organiseren een belangrijke rol. Je gaat bijvoorbeeld een lesvoorbereiding maken met alle onderwerpen die daarbij aan de orde komen.

In de richting Outdoor doe je veel sportieve buitenactiviteiten zoals mountainbiken en klimmen. Je leert ook activiteiten organiseren en begeleiden.

Daphne Wallenburg, docent lichamelijke opvoeding

Duur en plaats

Gedurende het schooljaar ga je vier lesuren per week aan de slag. Voor de eerste module ga je naar Sportschool Visscher. Voor de tweede module ga je in de nabije buiten omgeving. En voor de derde module ga je naar de Vierstee of op het veld van voetbalvereniging SVM.

Goede doorstroommogelijkheden

Wil je na het vmbo verder gaan in Sport en bewegen/Outdoor dan hebben ze een goede kans te slagen voor de toelatingstest die de verschillende mbo’s Sport en bewegen aanbieden.

Meer informatie

Wil je meer weten over de Outdoorklas? Neem gerust contact met ons op, bel 088 020 55 00 of stuur een mail. Op 8 maart 2022 kun je deelnemen aan de Meeloopmiddag voor de Outdoorklas. Reserveer de datum alvast in je agenda en houd de website in gaten voor meer info!