Heeft uw kind vmbo advies? En is uw kind sportief en ondernemend? Dan is de Outdoorklas van Aeres VMBO Maartensdijk misschien wel iets voor hem of haar.

Naast het normale vmbo programma krijgen de leerlingen praktijklessen in drie verschillende modules. Hierin maken ze kennis met veel verschillende sporten en outdoor activiteiten. Ook maken ze kennis met de praktijk, de theorie en met het zijn van (sport)activiteitenleider.

 

Theorie tijdens praktijklessen

In de Outdoorklas zit de theorie verwerkt in de praktijklessen. Zonder een goede theoretische achtergrond kun je geen praktijklessen volgen, dus dit gaat hand in hand. De theorie is een goede basis voor het uitvoeren van een sport of outdoor activiteit. En een nog betere basis bij het leiden van deze sporten en activiteiten. Leerlingen gaan bijvoorbeeld leren een formulier voor een lesvoorbereiding te maken en te beoordelen!

Praktijklessen

In de praktijk gaan de leerlingen in drie verschillende modules aan het werk:

  • De eerste module bestaat uit kennismaking en de eigen vaardigheid in een tal van leuke activiteiten en sporten ontdekken en laten zien.
  • De tweede module bestaat uit het onderdeel outdoor. Leerlingen gaan de buitenlucht in en maken kennis met alles wat outdoor te bieden heeft.
  • De derde module is gericht op de les, het leiden van een spel- of sportactiviteit en de daarbij horende evaluaties tussen de leerlingen en de docent. Hierbij speelt organiseren een belangrijke rol. Leerlingen gaan bijvoorbeeld een lesvoorbereiding maken met alle onderwerpen die daarbij aan de orde komen.

Nieuw is de richting Outdoor. Hier doe je veel sportieve buitenactiviteiten zoals mountainbiken en klimmen. je leert ook activiteiten organiseren en begeleiden.

Daphne Wallenburg, docent lichamelijke opvoeding

Duur en plaats

Gedurende het schooljaar gaan leerlingen vier lesuren per week aan de slag. Voor de eerste module gaan ze naar Sportschool Visscher. Voor de tweede module gaan ze in de nabije buiten omgeving. En voor de derde module gaan ze naar de Vierstee of op het veld van voetbalvereniging SVM.

Goede doorstroommogelijkheden

Willen leerlingen na het vmbo verder gaan in Sport en bewegen/Outdoor dan hebben ze een goede kans te slagen voor de toelatingstest die de verschillende mbo’s Sport en bewegen aanbieden.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de Outdoorklas? Kom dan samen met uw kind naar onze Open dag of meld uw kind aan voor de meeloopmiddag op woensdag 3 maart 2021. Maakt u liever een persoonlijke afspraak? Dat kan via 088 020 55 00.