Heb je vmbo-advies? En ben je sportief en ondernemend? Dan is in leerjaar 1 en 2 de Outdoorklas van Aeres VMBO Maartensdijk misschien wel iets voor jou.

Naast het normale vmbo-programma krijg je wekelijks in 3 uren praktijklessen waarin je kennismaakt met veel verschillende sporten en outdooractiviteiten. Ook maak je kennis met de praktijk en de theorie die komt kijken bij het werken als (sport)activiteitenleider.

 

Voor wie is de outdoorklas?

De Outdoorklas is voor echte doeners met een sportieve instelling. Je bent een echte teamspeler en durft het aan om je grenzen te verleggen. Een fysieke uitdaging ga je niet uit de weg!

Wat doe je in de outdoorklas?

In de outdoorklas volg je drie uur extra sportactiviteiten in de buitenlucht. Tijdens deze uren zit je met leerlingen van alle niveaus bij elkaar. Je maakt kennis met allerlei verschillende sporten. Sporten die aan bod komen zijn bijvoorbeeld klimmen, mountainbiken, skiën, paddelen. Maar je leert ook nieuwe vaardigheden zoals vuur maken, EHBO en oriënteren en navigeren. Elke week ga je met de fiets naar de externe locaties toe.

In de richting Outdoor doe je veel sportieve buitenactiviteiten zoals mountainbiken en klimmen. Je leert ook activiteiten organiseren en begeleiden.

Daphne Wallenburg, docent lichamelijke opvoeding

Goede doorstroommogelijkheden

Na twee jaar nog steeds niet genoeg van de outdoorklas? In leerjaar 3 en 4 kunnen de bb-, kb- en gl-leerlingen verder met de beroepsgerichte keuzevakken 'Actief in de natuur' (ljr3)  of 'Ondersteuning bij sport- en bewegingsactiviteiten' (ljr4). Wil je na het vmbo verder gaan in Sport en bewegen/Outdoor dan heb je een goede kans om te slagen voor de toelatingstest die de verschillende mbo's Sport en bewegen aanbieden.

Meer informatie

Wil je meer weten over de Outdoorklas? Neem gerust contact met ons op, bel 088 020 55 00 of stuur een mail. Ieder jaar organiseren wij een aparte meeloopmiddag voor de extra klassen. Kijk op de pagina Kom sfeer proeven voor de data en hoe je je hiervoor aanmeldt.