Ga je naar het vmbo, ben je paardengek en wil het alles daarover leren?
Dan is de Paardenklas van Aeres VMBO Maartensdijk iets voor jou! Naast de vakken zoals Nederlands, Engels, wiskunde en het profiel Groen, leer je alles over paarden.

Vier lesuren per week naar Stal van Brenk

De Paardenklas is voor leerlingen in klas 1 en 2. Gedurende het schooljaar ga je elke week vier lesuren naar Stal van Brenk. Hier helpen jullie elkaar met poetsen, zadelen en opstappen op het paard. Daarna heeft de ene helft een klok uur rijles en de andere helft theorie. Deze theorie vindt dus op stal plaats, tussen de paarden en pony's. Daarna ga je elkaar helpen met afzadelen en verricht je nog stalwerkzaamheden. De groep die rijdt en de groep die theorie heeft, wisselt elkaar per week af. Het jaar sluit af met een onderlinge wedstrijd waar ouders/verzorgers van harte welkom zijn. Je sluit af met een schoolcertificaat.

Ik zit in de Paardenklas en dat is superleuk. Je hoeft geen paard te kunnen rijden om in de Paardenklas te starten, want de klas is verdeeld in een beginners- en een gevorderdengroep. Ik had nog nooit paardrijles gehad, dus ik zit bij de beginners. Naast rijden leren we bijvoorbeeld longeren, bandageren en knotten. 

Nikita, tweede leerjaar.

Theorie

Tijdens de theorielessen leer je alles over het verzorgen van paarden. Ook de gezondheid en voeding van paarden komt aan bod en waar een goede huisvesting aan moet voldoen. Daarnaast leer je over het reilen en zeilen in de paardensport en al haar disciplines.

Praktijk

In de praktijk leer je hoe je op de juiste manier moet omgaan met paarden. Je leert rijden (beginners en een gevorderden groep), mennen en voltigeren. Ook zitlessen, het longeren en het correct toiletteren van een paard of pony is onderdeel van het lesprogramma. Daarnaast assisteer je bij wedstrijden. Je neemt deel aan stalwerkzaamheden, zoals tuig poetsen, pony's toiletteren, stal aanvegen en waar nodig mesten.

Goede doorstroommogelijkheden

Wil je na het vmbo verder gaan in de paarden? Dan heb je goede doorstroommogelijkheden naar
Aeres MBO Almere, Aeres MBO Barneveld of Aeres MBO Emmeloord. Ook als je niet verder wilt met paarden kun je nog alle kanten op. 

Meer informatie?

Wil je meer weten over de Paardenklas? Neem gerust contact met ons op, bel 088 020 55 00 of stuur een mail. Op 8 maart 2022 kun je deelnemen aan de Meeloopmiddag voor de Paardenklas. Reserveer de datum alvast in je agenda en houd de website in gaten voor meer info!

Ben je er al uit en wil je je aanmelden voor onze school en de Paardenklas? Lees dan de verder informatie over aanmelden en vul het aanmeldformulier in.