Nieuw: de Food & Cookingklas!

Heeft uw kind een vmbo-advies? En houdt uw kind van koken? Dan is de Food & Cookingklas misschien wel iets voor hem of haar! Naast de normale vmbo-vakken krijgen ze praktijklessen in koken en leren ze van alles over de producten waarmee ze koken. De Food & Cookingklas is dé klas voor leerlingen die echt willen leren koken!

Praktijk

Het voedsel dat ze gaan bereiden, kweken ze deels zelf in de moestuin of in de kas van onze school. Na het oogsten bereiden ze het in het kooklokaal van de school. Ze gaan aan de slag met de basistechnieken van koken, zoals snij- en bereidingstechnieken. En ze leren een drie-gangen menu te bereiden. Per thema zoomen we ook in op andere vaardigheden, zoals patisserie. Daarnaast krijgen ze workshops van externe specialisten. Dit betekent dat we soms op bezoek gaan bij een echte kok of bakker. 

Theorie tijdens praktijklessen

In de Food & Cookingklas zit de theorie verwerkt in de praktijklessen. Zonder een goede theoretische achtergrond kun je geen praktijklessen volgen, dus dit gaat hand in hand.

Duur en plaats

De leerlingen gaan gedurende het schooljaar vier lesuren per week aan de slag, voornamelijk in het kooklokaal, de moestuin of de kas van onze school. Voor de workshops kan het zijn dat we op de fiets, met de auto of het openbaar vervoer naar een andere locatie gaan.

Goede doorstroommogelijkheden

Willen leerlingen na het vmbo verder gaan in Food en/of Horeca dan zijn daar goede doorstroommogelijkheden voor. Bij Aeres MBO kunnen ze bijvoorbeeld de opleidingen Food & Lifestyle, Food & Quality en Food Technology volgen of ze kunnen naar de Vakschool in Nieuwegein.

Meer weten? Kom kennismaken

Wilt u meer weten over de Food & Cookingklas? Kom dan samen met uw kind naar onze Open dag, of meld uw kind aan voor de Open lesmiddag Food & Cookingklas op woensdag 3 maart 2021 via vmbo.maartensdijk@aeres.nl. Een persoonlijke afspraak maken kan ook via 088 020 55 00.