Heb je een vmbo-advies? En hou je van koken? Dan is de Food & Cookingklas misschien wel iets voor jou! Naast de normale vmbo-vakken krijg je praktijklessen in koken en leer je van alles over de producten waarmee je kookt. De Food & Cookingklas is dé klas voor leerlingen die echt willen leren koken!

Praktijk

Het voedsel dat je gaat bereiden, kweek je deels zelf in de moestuin of in de kas van onze school. Na het oogsten bereid je het in het kooklokaal van de school. Je gaat aan de slag met de basistechnieken van koken, zoals snij- en bereidingstechnieken. En je leert een drie-gangen menu te bereiden. Per thema zoomen we ook in op andere vaardigheden, zoals patisserie. Daarnaast krijg je workshops van externe specialisten. Dit betekent dat we soms op bezoek gaan bij een echte kok of bakker! 

Theorie tijdens praktijklessen

In de Food & Cookingklas zit de theorie verwerkt in de praktijklessen. Zonder een goede theoretische achtergrond kun je geen praktijklessen volgen, dus dit gaat hand in hand.

Duur en plaats

Je gaat gedurende het schooljaar vier lesuren per week aan de slag, voornamelijk in het kooklokaal, de moestuin of de kas van de school. Voor de workshops kan het zijn dat we op de fiets, met de auto of het openbaar vervoer naar een andere locatie gaan.

Goede doorstroommogelijkheden

Wil je na het vmbo verder gaan in Food en/of Horeca dan zijn daar goede doorstroommogelijkheden voor. Bij Aeres MBO kun je bijvoorbeeld de opleidingen Food & Lifestyle, Food & Quality en Food Technology volgen of je kunt naar de Vakschool in Nieuwegein.

Meer weten? Kom kennismaken

Wil je meer weten over de Food & Cookingklas? Neem gerust contact met ons op, bel 088 020 55 00 of stuur een mail. Op 8 maart 2022 kun je deelnemen aan de Meeloopmiddag voor de Food & Cookingklas. Reserveer de datum alvast in je agenda en houd de website in gaten voor meer info!