Cookies op www.aeresvmbo.nl
Aeres gaat zeer zorgvuldig om met haar informatie en zal deze gegevens nooit aan derden ter beschikking stellen.
Heb je een vmbo-advies? En hou je van koken? Dan is de Food & Cookingklas misschien wel iets voor jou! Voor leerlingen in klas 1 en 2. Naast je normale lesprogramma krijg je wekelijks 4 uur extra praktijklessen in koken en leer je van alles over de producten waarmee je kookt. De Food & Cookingklas is dé klas voor leerlingen die echt willen leren koken!
Het voedsel dat je gaat bereiden, kweek je deels zelf in de moestuin of in de kas van onze school. Na het oogsten bereid je het in het kooklokaal van de school. Je gaat aan de slag met de basistechnieken van koken, zoals snij- en bereidingstechnieken. En je leert een drie-gangen menu te bereiden. Per thema zoomen we ook in op andere vaardigheden, zoals patisserie. Daarnaast krijg je workshops van externe specialisten. Dit betekent dat we soms op bezoek gaan bij een echte kok of bakker!
In de Food & Cookingklas zit de theorie verwerkt in de praktijklessen. Zonder een goede theoretische achtergrond kun je geen praktijklessen volgen, dus dit gaat hand in hand.
Ben je aan het eind van klas 2 nog steeds enthousiast? Leerlingen die de bb-, kb- of gl-opleiding volgen, kunnen binnen hun gewone lesprogramma in de bovenbouw kiezen voor het keuzevak Bijzondere keuken (ljr 3) of Patisserie (ljr 4). Wil je na het vmbo verder gaan in Food en/of Horeca dan zijn daar goede doorstroommogelijkheden voor. Bij Aeres MBO kun je bijvoorbeeld de opleidingen Food & Lifestyle, Food & Quality en Food Technology volgen of je kunt naar de Vakschool in Nieuwegein.