Heb jij een vmbo-advies? Ben je creatief en graag praktisch bezig? Dan is de Atelierklas misschien wel iets voor jou! Naast het normale lesprogramma krijg je wekelijks 3 extra uren les en volg je creatieve workshops in kunst & design. Van fotografie tot 3D productontwerp. De Atelierklas is bedoeld voor creatieve leerlingen in klas 1 en 2 die graag iets bedenken en willen maken.  

Inhoud lessen

Leerlingen die voor de Atelierklas kiezen, maken kennis met uiteenlopende vormen van kunst, cultuur en creatief vakmanschap. Je bouwt een portfolio op in de eerste twee jaren tijdens de Atelierlessen.

In de lessen word je uitgedaagd om verschillende technieken in te zetten bij het maken van producten. Je bent dus lekker praktisch bezig! Het werk dat je hebt gemaakt, mag je zelf presenteren op exposities. Ook leer je veel over kunststromingen en kunstenaars en gaan we op pad om professionals te ontmoeten.

De Atelierklas is nieuw. Met deze klas willen we leerlingen met belangstelling voor kunst en cultuur aanspreken.

Arti Lammert, docent beeldende vorming

Duur en plaats

Gedurende het schooljaar ga je drie lesuren per week aan de slag. Dit gebeurt voornamelijk op school, maar je gaat ook op pad en je ontmoet creatieve professionals.

Goede kijk op doorstroommogelijkheden

Ben je aan het eind van klas 2 nog steeds enthousiast? Leerlingen die de bb-, kb- of gl-opleiding volgen, kunnen binnen hun gewone lesprogramma in de bovenbouw kiezen voor het beroepsgerichte  keuzevak Bloemwerk, Fotografie of Groene vormgeving & Styling (ljr 3) of b.v. Tekenen, schilderen en illustreren of Ondernemen & Styling (ljr 4).
De Atelierklas is een belangrijke bron voor je Loopbaan en beroepsoriëntatieprogramma (LOB).
Je maakt kennis met kunstzinnige beroepspraktijken in de regio, werkt samen met studenten van creatieve mbo-opleidingen en bezoekt deze instituten ook.

Meer informatie

Wil je meer weten over de Atelierklas? Neem gerust contact met ons op, bel 088 020 55 00 of stuur een mail. Ieder jaar organiseren wij een aparte meeloopmiddag voor de extra klassen. Kijk op de pagina Kom sfeer proeven voor de data en hoe je je daarvoor aanmeldt.