Heb jij een vmbo-advies? Ben je creatief en graag praktisch bezig? Dan is de Atelierklas misschien wel iets voor jou! Naast de normale vmbo-vakken krijg je in deze klas les in en volg je creatieve workshops in kunst & design. Van fotografie tot 3D productontwerp. De Atelierklas is voor creatieve leerlingen die graag iets bedenken en willen maken.   

Inhoud lessen

Leerlingen die voor de Atelierklas kiezen, maken kennis met uiteenlopende vormen van kunst, cultuur en creatief vakmanschap. Je bouwt een portfolio op in de eerste twee jaren tijdens de Atelierlessen.

In de lessen word je uitgedaagd om verschillende technieken in te zetten bij het maken van producten. Je bent dus lekker praktisch bezig! Het werk dat je hebt gemaakt, mag je zelf presenteren op exposities. Ook leer je veel over kunststromingen en kunstenaars en gaan we op pad om professionals te ontmoeten.

De Atelierklas is nieuw. Met deze klas willen we leerlingen met belangstelling voor kunst en cultuur aanspreken.

Arti Lammert, docent beeldende vorming

Duur, plaats en kosten

Gedurende het schooljaar gaan leerlingen vier lesuren per week aan de slag. Dit gebeurt voornamelijk op school. Ook gaan de leerlingen op pad en ontmoeten ze creatieve professionals. De eigen bijdrage voor deze klas is 50 euro per leerling.

Goede kijk op doorstroommogelijkheden

De Atelierklas is een belangrijke bron voor het Loopbaan en beroepsoriƫntatieprogramma (LOB). Leerlingen maken kennis met kunstzinnige beroepspraktijken in de regio, werken samen met studenten van creatieve mbo-opleidingen en bezoeken deze instituten ook.

Meer informatie

Wil je meer weten over de Atelierklas? Meld je dan aan voor de  Online Open dag op 29 of 30 januari 2021. Een oriĆ«nterend gesprek is ook mogelijk. Bel 088 020 55 00.