Eco-school

Wij zijn een groene en duurzame school en daarom hebben wij ons aangesloten bij Eco-Schools, dit is een programma die werk maakt van duurzaam denken en doen. Het programma werkt met tien duurzame thema’s, zoals energie, afval en water. Vanuit die thema’s organiseert het Eco-Team activiteiten op school. Het Eco-Team bestaat uit leerlingen, personeel en ouders/verzorgers.

We hebben het Ecoschools-keurmerk. Dat betekent dat we in de lessen aandacht besteden aan het milieu en dat we allerlei activiteiten rond het thema duurzaamheid organiseren. We doen bijvoorbeeld mee aan ‘warme-truiendag’, hebben zonnepanelen en een eco-team.

Mario Kleefstra, teamleider vmbo 

Gezonde school

Op school vinden we gezonde voeding, bewegen en je goed voelen belangrijk. In 2017, 2018, 2019, 2020, 2021 en 2022 hebben we de gouden schaal van de Gezonde Kantine behaald, uitgereikt door het Voedingscentrum. Dit betekent onder andere dat we groente en fruit aanbieden en water drinken stimuleren.  

Een andere uiting van de gezonde school is het certificaat Voeding en Sport & Bewegen die we allebei toegekend hebben gekregen van de Gezonde School (gezondeschool.nl).