Eruit halen wat erin zit!

Wij willen leerlingen stimuleren en motiveren om het beste uit zichzelf te halen. Het is ons doel om jou een plezierige schooltijd te bieden en je te laten slagen met een zo goed mogelijk resultaat. 

Om dit voor elkaar te krijgen en om alle leerlingen succesvol te laten slagen zijn de volgende uitgangspunten voor het VMBO geformuleerd.

Aeres VMBO Leeuwarden: 

  • stelt de leerling centraal en richt het onderwijs hierop in.
  • biedt leerlingen brede uitstroommogelijkheden naar vervolgopleidingen.
  • biedt leerlingen een goede begeleiding om de opleiding succesvol af te ronden.
  • onderkent verschillen in aanleg en tempo van leerlingen en past dit toe in het onderwijs.
  • geeft ruim baan voor werken en leren met digitale middelen.
  • ontwikkelt zelfredzaamheid van leerlingen.
  • gaat uit van een gezonde en veilige school voor leerlingen.
  • gaat uit van een samenleving die multicultureel, internationaal gericht en voortdurend in beweging is.
  • inspireert leerlingen hun talenten te ontwikkelen, zodat zij waardevol zijn voor zichzelf, voor een leefbare en gezonde wereld en een duurzame economie.
 

Leren door het zelf te doen

Ben je graag lekker praktisch bezig? Dan zit je bij ons goed. We hebben dierenverblijven, een grote keuken, een techniek- en een kunstlokaal en een kas vol planten en bloemen. Daar ga je aan de slag met: dierverzorging, planten, kunst en cultuur, techniek- en kooklessen. Want door het allemaal zelf te doen, leer je veel sneller.

Ik ben trots op onze betrokken docenten en de ontzettend leuke leerlingen. Samen maken we de school. Leerlingen werken aan hun eigen doelen en de docenten helpen hen om deze doelen te bereiken.

Mario Kleefstra, teamleider vmbo

We zijn een duurzame school

Daarmee bedoelen we dat we zoveel mogelijk aan het milieu denken, door bijvoorbeeld zonnepanelen op onze scholen te plaatsen. De materialen die we gebruiken zijn ook duurzaam, zoals onze pennen. Die worden van petflessen gemaakt. We vinden het belangrijk dat we de aarde zo gebruiken dat toekomstige generaties er ook nog plezier van kunnen hebben.

Wist je dat in Leeuwarden ...

… 26 leerlingbemiddelaars zijn benoemd? Deze leerlingen bemiddelen bij ruzies en krijgen daarvoor eerst een training van zes lessen. 

… het Eco-team jaarlijks de warme truiendag organiseert? 

… elk jaar wordt meegedaan aan een skelterrace?
 
… een heel mooi drama lokaal is?