Heb jij voor onze school gekozen? Dat is erg leuk!

Samen met je ouder(s)/verzorger(s) kun je je aanmelden voor onze school via een van de links hieronder. Als je hulp nodig hebt bij het invullen, download dan deze handleiding.

Kies het leerjaar waarvoor je je wilt aanmelden

Toelatingsbeleid

Wil je meer informatie over de aanmeldings- en toelatingsprocedure? 

Heb je vragen over het aanmelden? 

Mail dan je vraag naar vmbo.leeuwarden@aeres.nl of bel 058 – 284 65 71.

Na het aanmelden

Direct na het afronden van de aanmelding ontvang je een bevestigingsmail dat de aanmelding goed is ontvangen. Het betekent nog niet dat je bent aangenomen. Na de bevestiging ontvang je meer informatie over de vervolgstappen. 

Na de aanmelding gaat de toelatingscommissie de aanmelding bekijken. Hier staat zes weken voor. Na deze periode ontvang je een toelatings-, afwijzings- of verlengingsbrief. Heb je een verlengingsbrief ontvangen, dan gaat de toelatingscommissie de aanmelding nog een keer bestuderen. Hier staat vier weken voor. Alle communicatie met betrekking tot de aanmelding verloopt schriftelijk.  

Kennismakingsmiddag

Als je bent toegelaten word je uitgenodigd voor de kennismakingsmiddag. Als je net op een middelbare school komt is alles nieuw en spannend. Een andere school, andere vakken, nieuwe klasgenootjes, meer leraren, een grotere schooltas en meer huiswerk. Daarom organiseren wij al voor de zomervakantie een kennismakingsmiddag. Tijdens deze middag leer jij je nieuwe klasgenoten kennen en weet wie je mentor is. Na de zomervakantie ga je dan echt van start als nieuwe leerling van Aeres VMBO Leeuwarden. 

Instromen

Je kunt instromen in het tweede of derde leerjaar. De aansluiting levert vaak geen problemen op. De toelating wordt per leerling bekeken. Wij vragen informatie op bij jouw laatste school. Als je in een hogere klas wilt worden toegelaten dan wordt er eerst een gesprek ingepland.

Wachtlijsten
Voor het schooljaar 2023/2024 gelden wachtlijsten voor Basisberoepsgerichte Leerweg (BB) leerjaar 2 en Kaderberoepsgerichte Leerweg (KB) leerjaar 3. Neem contact op met Meile Zijlstra als je hierover meer informatie wilt.