In de afgelopen jaren is het gebruik van onze digitale middelen verder toegenomen. We zetten veel ondersteunende systemen in en veel opdrachten worden digitaal verwerkt. Binnen onze lesmethodes kunnen we tegelijkertijd steeds vaker gebruik maken van ondersteunend, digitaal lesmateriaal. Hiermee is het mogelijk meer afwisseling en differentiatie aan te brengen in de lessen. Daarnaast werken we graag met werkboeken waarin de te maken opdrachten verwerkt worden. Dit brengt ons bij het Blended learning. Sinds schooljaar 2018-2019 is dit ingevoerd.

Blended learning staat voor ondersteuning door digitale mogelijkheden en niet voor 'laptoponderwijs' waarbij álles digitaal wordt! Het gebruik van het apparaat beperkt zich tot het uitbreiden van de mogelijkheden naast de bestaande methode. Om dit mogelijk te maken zijn we als school op zoek gegaan naar mogelijkheden om dit te gaan realiseren. We zijn hierbij uitgekomen bij een externe partij die ons gaat voorzien van de nodige apparatuur. Deze partij heet 'Rent Company' en is gespecialiseerd in deze mogelijkheden.

Wij vragen alle ouders van onze leerlingen een laptop aan te schaffen. Hiermee krijgt uw kind de mogelijkheid om op een optimale manier gebruik te gaan maken van de onderwijsmogelijkheden binnen Aeres VMBO en zijn wij in staat dit flexibel in te zetten.