Dáárom Aeres MAVO Bilthoven

Aeres MAVO Bilthoven is de nieuwe naam van de Oranje Nassau School (ONS). Op onze school krijgen leerlingen les op mavoniveau. Dat is hetzelfde als het niveau van vmbo-theoretische leerweg. Onze school is klein, we hebben 298 leerlingen. Ze komen uit de hele omgeving, van De Bilt en Utrecht tot Zeist. De school staat bekend als een veilige school waar persoonlijke aandacht en begeleiding voor de leerling vanzelfsprekend zijn. Hierdoor verlaten maar weinig leerlingen voortijdig onze school.

Benieuwd naar de sterke punten van onze school? Hieronder staan ze voor u op een rij:

In onze kleine school zorgen we voor uitdagend, inspirerend en gevarieerd onderwijs. Leerlingen vinden het een leuke en gezellige school, waar de onderlinge sfeer goed is. Elke leerling voelt zich thuis. Alle medewerkers van de school voelen zich verantwoordelijk voor de leerling, zodat hij of zij zich optimaal kan ontplooien en verantwoordelijkheid kan nemen voor het eigen bestaan en dat van anderen.

De sfeer hier op school is goed. Ik zit in de leerlingenraad en ik kan het uitspreken als ik ergens niet tevreden over ben. Er wordt echt naar je geluisterd.

Andrea

Zorg voor elkaar

We vinden het belangrijk dat leerlingen en docenten respect voor elkaar hebben, dat zij elkaar waarderen als persoon en dat er voor ieder voldoende ruimte is om zich te ontwikkelen. Hiervoor hebben we binnen onze school drie afspraken gemaakt:

  1. We tonen respect en zorg voor medemens en omgeving.
  2. We zijn medeverantwoordelijk voor het leefbaar houden van de school, zodat iedereen zich veilig kan voelen.
  3. We zijn samen verantwoordelijk voor het leerproces op school.

Zorg voor de eigen leefomgeving

We vinden het heel normaal dat we samen de school en de schoolomgeving netjes houden. De leerlingen van klas 1 en 2 maken daarom volgens het rooster op de monitor na elke pauze de aula en de gangen schoon. De leerlingen van klas 3 en 4 ruimen de rommel op het schoolplein op.