Leuk dat je interesse hebt in de leerwegen en de Aeres Extravakken van Aeres VMBO Velp.

De leerwegen die wij bieden:

  • Basisberoepsgerichte leerweg (bb)
  • Kaderberoepsgerichte leerweg (kb)
  • Gemengde leerweg (gl)
    Leerlingen die de gemengde leerweg volgen, kunnen bij ons ook een tl-diploma halen.

Aeres Extravakken in klas 1:

In klas 1 kiezen alle leerlingen één Aeres Extravak; Outdoor, Paard, Beeld & Geluid of Creatief.

Outdoor

We bieden leerlingen de mogelijkheid om tijdens schooltijd extra bezig te zijn met sporten, bewegen en natuur. Een veelzijdig programma dat zich vanzelfsprekend veel buiten afspeelt. Samenwerken, actief zijn buiten het schoolgebouw en in de natuur vormen de basis voor deze lessen.

Paard

Ben je gek op paarden en nog nooit de mogelijkheid gehad om op paardrijles te gaan? Kies dan voor Paard. Je leert ook alles over de gezondheid en verzorging van een paard. Je komt veel te weten over de verschillende rassen, het gedrag en hoe je met een paard kunt omgaan.  

Creatief

Voor alle leerlingen die graag met hun handen te werken, en veel van hun fantasie willen laten zien: er ontstaan hier vaak échte kunstwerkjes. Je leert werken met nog meer verschillende materialen en technieken, naast de lessen tekenen en techniek op onze school.                                                                                             

Beeld en Geluid

Wil je creatief maar ook technisch aan de slag? Dat kan met extra Beeld en Geluid. Verschillende foto- en filmtechnieken komen aan bod, maar bijvoorbeeld ook geluidsmontage, muziekbewerking en allerlei audio-visuele ICT toepassingen. Je duikt de digitale creatieve wereld in.

 

“Ik kende Aeres VMBO Velp al, want mijn broer gaat hier ook naartoe. Het leek me altijd al een leuke school. Bovendien krijg je hier het vak Voeding. Dat is één van de groene vakken en dat vind ik heel interessant.”

Kaya , vierdejaars vmbo-kb