Leuk dat je interesse hebt in de leerwegen en de Aeres Extravakken van Aeres VMBO Velp.

De leerwegen die wij bieden:

  • Basisberoepsgerichte leerweg (bb)
  • Kaderberoepsgerichte leerweg (kb)
  • Gemengde leerweg (gl)
    Leerlingen die de gemengde leerweg volgen, kunnen bij ons ook een tl-diploma halen.

Kiezen uit Aeres Extravakken in klas 1:

Outdoor

Bij het Extravak 'Outdoor ga je buiten op avontuur in de omliggende bosrijke natuur. Het ligt voor de hand dat sportieve personen dit een heel leuk vak vinden maar juist als je jezelf nog wilt ontwikkelen op sportief gebied is dit vak echt een uitkomst. Pionieren, boulderen, mountainbiken, vuur maken, bootcampen, trailrunning enz. dat zijn de ingrediënten voor het sportieve extra vak Outdoor.. Op de facebookpagina van Aeres Velp kan je een kijkje nemen bij de foto's van activiteiten van Outdoor bij Aeres VMBO Velp.

Paard

Ben je gek op paarden maar nog nooit in de gelegenheid geweest om bijvoorbeeld paardrijles te nemen? Kies dan het Aeres Extravak 'Paard'.  Naast dressuur, springen of een buitenrit, leer je ook van alles over de gezondheid en verzorging van een paard. Je komt veel te weten over het gedrag van een paard of pony  maar vooral hoe je met een paard kunt omgaan.  Door dit alles leer je ook weer heel veel over jezelf. Want als je met een paard samenwerkt, zie je ook veel van jouw eigen gedrag. Je groeit letterlijk en figuurlijk en je krijgt steeds meer zelfvertrouwen! Op deze facebookpagina wat foto's over de lessen op de manege.

Beeld & Geluid 

Echt een super gaaf Extra vak voor jongens en meiden die graag willen leren hoe je foto’s en video’s kunt bewerken, digitale muziek produceert en op verschillende manieren een animatie kunt maken. Tijdens deze lessen leer je werken met een camera, video’s maken met een green screen en hoe je speciale effecten kunt toepassen in een filmpje of een foto. Je maakt kennis met programma’s zoals Photoshop, After Effects en Audition. Gaandeweg word je zo steeds handiger met een computer. Kortom; alles wat met beeld & geluid te maken heeft komt voorbij!

Creatief

Voor alle leerlingen die graag met hun handen werken en veel van hun fantasie willen laten zien: er ontstaan hier vaak échte kunstwerkjes. Je leert werken met nog meer verschillende materialen en technieken, naast de lessen tekenen en techniek op onze school. Je krijgt Extra Creatief in een groot lokaal, waar bijna alles mogelijk is. Sommigen werken graag alleen en anderen werken juist liever samen om tot een mooi eindresultaat te komen met nieuwe ideeën, advies en hulp van elkaar.
Voorbeelden:  Draadfiguren maken, speksteen hanteren, hout verbinden en bewerken; Gutsen/linodrukken; werken met karton, plastic, stof/ naald en draad, Papier-maché ; Solderen, Boetseren, Gipsmaskers maken; Maquettes, huizen of echte kastelen bouwen uit verschillende materialen.. en nog veel meer!

“Ik kende Aeres VMBO Velp al, want mijn broer gaat hier ook naartoe. Het leek me altijd al een leuke school. Bovendien krijg je hier het vak Voeding. Dat is één van de groene vakken en dat vind ik heel interessant.”

Kaya , tweedejaars vmbo-kb