Leuk dat je interesse hebt in de leerwegen en de Aeres Extravakken van Aeres VMBO Velp.

De leerwegen die wij bieden:

In de onderbouw hebben we heterogene brugklassen. We hebben BK klassen; een combinatie van Basisberoepsgerichte leerweg en Kaderberoepsgerichte leerweg. Èn we hebben KGT klassen; een combinatie van Kaderberoepsgerichte leerweg en Gemengd/Theoretische leerweg. Leerlingen kunnen zich zo ontwikkelen naar het niveau dat het beste bij hen past in de bovenbouw.

In de bovenbouw bieden we:

  • Basisberoepsgerichte leerweg (bb)
  • Kaderberoepsgerichte leerweg (kb)
  • Gemengde leerweg (gl)
    Leerlingen die de gemengde leerweg volgen, kunnen bij ons ook een tl-diploma halen.

Aeres Extravakken in klas 1 2023-2024:

In klas 1 kiezen alle leerlingen één Aeres Extravak; Outdoor, Paard, Beeld & Geluid of Creatief. Voor het schooljaar 2024-2025 worden Aeres Extravakken anders vormgegeven. Het is nu nog niet te zeggen of dit een beetje vergelijkbaar is of compleet anders. 

Outdoor

We bieden leerlingen de mogelijkheid om tijdens schooltijd extra bezig te zijn met sporten, bewegen en natuur. Een veelzijdig programma dat zich vanzelfsprekend veel buiten afspeelt. Samenwerken, actief zijn buiten het schoolgebouw en in de natuur vormen de basis voor deze lessen.

Paard

Ben je gek op paarden en nog nooit de mogelijkheid gehad om op paardrijles te gaan? Kies dan voor Paard. Je leert ook alles over de gezondheid en verzorging van een paard. Je komt veel te weten over de verschillende rassen, het gedrag en hoe je met een paard kunt omgaan.  

Creatief

Voor alle leerlingen die graag met hun handen te werken, en veel van hun fantasie willen laten zien: er ontstaan hier vaak échte kunstwerkjes. Je leert werken met nog meer verschillende materialen en technieken, naast de lessen tekenen en techniek op onze school.                                                                                             

Beeld en Geluid

Wil je creatief maar ook technisch aan de slag? Dat kan met extra Beeld en Geluid. Verschillende foto- en filmtechnieken komen aan bod, maar bijvoorbeeld ook geluidsmontage, muziekbewerking en allerlei audio-visuele ICT toepassingen. Je duikt de digitale creatieve wereld in.

 

“Ik vind de groene vakken leuk, omdat je dan dingen leert waar je later ook nog iets aan hebt. Zorgen voor dieren en planten bijvoorbeeld. Ook koken is een leuk vak. Of ja, een lekker vak. Samen met je maatje ga je dan een recept klaarmaken. Helemaal zelfstandig, dus dat is fijn.”

Lydia, klas 2